Salaam serie

Verbreed je kijk op de wereld en schrijf je in voor de Salaam Toneelserie! Je ziet zes voorstellingen van theatermakers met een bi-culturele achtergrond die de wereld van nu duiden. Voorafgaand aan de voorstelling eten we samen een maaltijd en is er een inleiding vanuit niet-westers perspectief.

6 voorstellingen, inclusief maaltijden voor slechts € 125

Als je meedoet aan de hele serie, betaal je slechts € 125 voor de hele reeks inclusief de maaltijden. Natuurlijk kan je ook de voorstellingen los bezoeken - voor slechts € 12,50 extra eet je mee. Voeg de maaltijd toe aan je winkelmandje in het online bestelproces. Maar de hele serie kopen is natuurlijk leuker en veel voordeliger.

Hieronder zie je een overzicht van alle voorstellingen in deze serie!

Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries. 

 • Jawad Es Soufi

  Harira
  za 20 apr

  In Harira laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn.Op geheel eigen wijze vertelt hij hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen. Hij kruipt haarfijn in verschillede typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij. Al die fascinerende mensen vormen, volgens Jawad, samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.   

   

  Voorafgaand aan deze voorstelling bieden we de mogelijkheid om te dineren in ons restaurant. Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

   

 • Meer dan duizend woorden

  Het Zuidelijk Toneel
  di 21 mei

  Een theatrale live foto-expositie

   

  Van Fijnaart, naar Fine Art: Meer dan duizend woorden vertelt het verhaal van Ahmet Polat, een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Geïnspireerd door zijn moeders woorden: “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”, verliet hij op 17-jarige leeftijd zijn Brabantse geboortedorp Fijnaart. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, alles ving hij met zijn camera, gedreven door een passie voor het vastleggen van de ziel van de mens. Als hem wordt gevraagd waar hij geboren is zegt hij altijd: “I was born in Fine Art”.

 • Romeo & Julia

  HNTjong & Het Nationale Theater & IRC
  Dance - Bollywood - Shakespeare
  Een spectaculaire remake
  vr 14 jun

  Deze zomer zie je een spectaculaire remake van Shakespeares Romeo & Julia. In deze gloednieuwe versie staan 13 acteurs en dansers in de kapotte stad Verona. Er vloeit geen bloed meer door de straten, maar het oprukkende zeewater heeft de ruimte opgeslokt. Hier komt deze mythe over liefde, familie, vriendschap en verraad weer tot leven. Kunnen Romeo (Vanja Rukavina) en Julia (Soumaya Ahouaoui) ontsnappen aan hun verhaal en omgaan met de druk van de familie? 

 • Motherland

  Jip Smit
  wo 20 mrt

  Drie dagen om jezelf te leren kennen, drie dagen om de wereld te ontdekken, drie dagen om geschiedenis te schrijven en dan weer te vertrekken.

 • 233℃

  Rose Stories | Abdel Daoudi
  do 14 mrt

  Naomi woont in een buitenwijk waar buren op zichzelf zijn gericht. Haar zoon Jason, geteisterd door psychoses, zoekt troost in zingen en vuur. Wanneer Jason weer bij zijn moeder intrekt, ontstaat er een golf van onrust in de wijk. De dementerende buurvrouw zoekt haar hondje, het queerkoppel met kinderwens belandt in een relatiecrisis, en een andere buurtbewoonster probeert haar huis nat te houden wanneer het vuur steeds groter wordt. Met de komst van Jason is geruisloos langs elkaar heen leven geen optie meer.

   

  De voorstelling op 14 maart is helaas geannuleerd door ziekte van de hoofdrolspeler. Indien je kaarten had voor de voorstelling, heb je een mail ontvangen.

 • Ensemble piece exhume buried cries / Beauty love / Reanimate the dead

  Khadija El Kharraz Alami
  wo 14 feb

  English text below

  Voor haar nieuwste creatie gaat Khadija El Kharraz Alami op zoek naar de wereld van haar voorouders. Met dans, zang, muziek, gebruiken, rituelen en tradities maakt ze delen van zichzelf wakker die ze anders niet zou hebben ontmoet, delen die uiteindelijk verloren zouden zijn gegaan.

   

  Tip: Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Khadija El Kharraz Alami die gratis te bezoeken is. Om 18:45 in de foyer.  

   

  ★★★★ de Volkskrant