Salaam serie

Verbreed je kijk op de wereld en schrijf je in voor de Salaam Toneelserie! Je ziet zes voorstellingen van theatermakers met een bi-culturele achtergrond die de wereld van nu duiden. Voorafgaand aan de voorstelling eten we samen een maaltijd en is er een inleiding vanuit niet-westers perspectief.

6 voorstellingen, inclusief maaltijden voor slechts € 120

Als je meedoet aan de hele serie, betaal je slechts € 120 voor de hele reeks inclusief de maaltijden (€ 85 zonder de maaltijden. Natuurlijk kan je ook de voorstellingen los bezoeken - voor slechts € 12,50 extra eet je mee. Voeg de maaltijd toe aan je winkelmandje in het online bestelproces. Maar de hele serie kopen is natuurlijk leuker en veel voordeliger.

Bestel de serie

Hieronder zie je een overzicht van alle voorstellingen in deze serie!

Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries. 

 • Disgraced van Ayad Akhtar

  Black Sheep Can Fly | Het Nationale Theater
  Coproductie met Black Sheep Can Fly
  do 28 sep

  Na de veelgeprezen voorstelling A Seat at The Table en Saman Amini’s Integratieplan (★★★★★) maakt Black Sheep Can Fly een sensationeel stuk met o.a. topacteurs Charlie Chan Dagelet, Rick Paul van Mulligen en Saman Amini. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

   

  Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

 • Midzomernachtsdroom

  Theater Oostpool | Introdans | Phion
  za 14 okt

  Midzomernachtsdroom is terug! Na de succesvolle Oost-Nederlandse tournee is dit hallucinante theaterspektakel nu te zien in Amare. Toneelgroep Oostpool, dansgezelschap Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel bundelen opnieuw hun krachten en nemen je mee in de origineelste Shakespeare die je ooit hebt gezien. Met meer dan 35 performers op het toneel kun je rekenen op een avond vol kleur, uitbundigheid, humor en dat alles in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu.

  Deze voorstelling vindt plaats in Amare in Den Haag.

 • Ongesteld

  Nora Akachar
  di 31 okt

  Nora Akachar is actrice en (theater)maker. Nora is geboren in Marokko, maar groeide op in de Haagse Schilderswijk. Daar maakte ze voor het eerst kennis met theater en acteren. Toch koos ze niet meteen voor theater, de hulpverlening kreeg voorrang. Na een lange weg ontstond haar drive om gevoelige en maatschappelijke thema’s, te vertalen naar theater. Sindsdien wil ze nooit meer iets anders.

 • Vecht

  Likeminds
  di 7 nov

  Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst, je dubbele nationaliteit? In de aangrijpende monoloog maken we de ondergang mee van Zafirah, een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft. 

 • This is not a dance

  Nastaran Razawi Khorasani | Theater Rotterdam
  vr 17 nov

  Hoe dans je als je niet mag dansen?

  In Iran is dansen officieel verboden. Sinds de Islamitische Revolutie hebben alle dansgezelschappen er hun deuren moeten sluiten. Veel dansers en choreografen zijn naar het buitenland gevlucht. Degenen die er nog wonen, moeten vindingrijk zijn. Hoe houden zij deze kunstvorm levend? Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani presenteert de dansperformance This is not a dance over censuur. Wat mag gezien worden en wat niet? Terwijl muziek en belichting elkaar steeds verder opzwepen, probeert ze haar dansende lichaam te beteugelen.

  In de voorstelling wordt Farsi gesproken. Er is Nederlandse en Engelse boventiteling.

  In English below

 • Kaseko X Gnawa - Benefietconcert voor slachtoffers aardbeving Marokko

  Fra Fra Sound (NL) & Majid Bekkas (MA)
  Gnawa Festival 2023
  za 9 sep

  In navolging van eerdere cross-over experimenten gaat Fra Fra Sound de samenwerking aan met Gnawa grootheid Majid Bekkas uit Marokko.Een bijzondere ontmoeting van Afro-Caribische Surinaamse muziek met Gnawa! Bijzonder vanwege de historische verwantschappen in hun beider muziek die teruggaan tot het koninkrijk Ghana van de 12de eeuw.  De muziek van de Ghanawi's (mensen van Ghana) reisden door de Sahara naar Marokko en werd daar 'gnawa'. Via Europese slavenschepen werd diezelfde muziek onvrijwillig meegenomen van West-Afrika naar de andere kant van de Atlantische oceaan, naar de Surinaamse kust.  Tijdens het concert gaan Fra Fra Sound en Majid Bekkas terug naar de muzikale oerbron Afrika, en laten ze horen hoe Afro-CAribische jazz, Gnawa en Desert blues organisch met elkaar zijn verweven.