Mark Bolk

233℃

Rose Stories | Abdel Daoudi
do 14 mrt - 20:15 - 21:45
do 14 mrt 2024
20:15 - 21:45
  • do 14 mrt 2024
    20:15 - 21:45
    Theater aan het Spui
    Zaal 1

Naomi woont in een buitenwijk waar buren op zichzelf zijn gericht. Haar zoon Jason, geteisterd door psychoses, zoekt troost in zingen en vuur. Wanneer Jason weer bij zijn moeder intrekt, ontstaat er een golf van onrust in de wijk. De dementerende buurvrouw zoekt haar hondje, het queerkoppel met kinderwens belandt in een relatiecrisis, en een andere buurtbewoonster probeert haar huis nat te houden wanneer het vuur steeds groter wordt. Met de komst van Jason is geruisloos langs elkaar heen leven geen optie meer.

 

De voorstelling op 14 maart is helaas geannuleerd door ziekte van de hoofdrolspeler. Indien je kaarten had voor de voorstelling, heb je een mail ontvangen.

Wat doe je als wegkijken geen optie meer is? Wie is waar verantwoordelijk voor? En hoe vind je elkaar als iedereen vooral met zichzelf bezig is? 233 ºC belicht een eenzame gemeenschap die afglijdt in individualisme. Maar als je de verbinding met je omgeving verliest, verlies je uiteindelijk ook de verbinding met jezelf.

Regisseur Abdel Daoudi sloeg de handen ineen met schrijvers Elly Scheele en Maxine Palit de Jongh. 233 ºC is voor hem een persoonlijk verhaal met zijn psychose gevoelige broer: "Ik geloof niet dat zijn pijn alleen een biologisch defect is. Net als iedereen zoekt hij verbinding, wil hij van waarde zijn, een doel hebben. Met het maken van deze voorstelling heb ik geprobeerd mijn broer wat beter te begrijpen.”

In de media

"Met liefde en zorg portretteert regisseur Abdel Daoudi de hoofdpersoon, ontroerend gespeeld door Dalorim Wartes. Achter Jasons waanzin en woede zit een angst verborgen voor een buitenwereld die hem als buitenbeentje ziet." - ★★★★ de Volkskrant

"233ºC maakt grote indruk en ontroert" - De jonge Psychiater

"De jonge regisseur Abdel Daoudi kiest in 233 graden voor een radicaal empathische aanpak en levert daarmee een prestatie van jewelste." - Theaterkrant, keuze van de criticus

Credits

Concept & Regie Abdel Daoudi
Concept & Tekst Elly Scheele, George Tobal en Maxine Palit de Jongh
Kostuum Dymph Boss
Spel Dalorim Wartes, Urmie Plein e.a.