Nalaten aan Het Nationale Theater

Hou jij van kunst en cultuur in Den Haag? Misschien heb je er dan weleens over nagedacht hoe je dit met anderen kunt delen, door bijvoorbeeld een Haagse culturele instelling op te nemen in je testament. Op die manier blijft jouw liefde voor kunst, cultuur én de stad behouden.

Nalaten aan cultuur in Den Haag

Vele Haagse culture instellingen hebben zich verenigd in het initiatief Ik was hier. Omdat hierover praten niet altijd vanzelfsprekend is, maar wel belangrijk om je wensen op tijd vast te leggen. Ook Het Nationale Theater is aangesloten bij Ik was hier. Een bestemming met oog voor de jeugd, voor ouderen, voor eenzamen, voor Hagenaars en Hagenezen, voor mensen, voor elkaar, voor theaterliefhebbers.

"Omdat cultuur zo’n belangrijke rol speelt in mijn leven heb ik een aantal jaren geleden besloten diverse culturele instellingen, waaronder Het Nationale Theater, in mijn testament op te nemen. Ik vind dat ik degenen die me tijdens mijn leven zo’n plezier hebben gedaan wel iets terug mag geven. Het zou heel fijn zijn als dat er mede voor kan zorgen dat ook de jongere generaties van mooie voorstellingen kunnen genieten.”

- Thea Bekker laat na aan Het Nationale Theater

Het Nationale Theater in jouw testament

Hoe mooi zou het zijn om jouw inspirerende ervaringen in onze theaters door te geven aan volgende generaties? Als je ons opneemt in jouw testament, draag je bij aan het doorgeven van inspiratie.

Voor jouw gift zoeken wij altijd een bijzondere bestemming. Dit kan uiteraard in overleg. Je kunt je gift bijvoorbeeld oormerken voor de programmering van bijzondere voorstellingen, de ontwikkeling van jong talent, educatie of activiteiten voor speciale groepen publiek. Kortom: met jouw gift kunnen wij in de toekomst theater in Den Haag een podium bieden. Wij gaan graag samen in gesprek over de mogelijkheden.

Foto: Jassir Jones
Thea Bekker neemt Het Nationale Theater mee in haar testament

"Mijn eerste kennismaking met de Koninklijke Schouwburg was via de affiche met de programmering voor het theaterseizoen dat in het winkeltje van mijn grootouders hing. Als “beloning” daarvoor kregen ze af en toe een paar vrijkaarten waar ik dan samen met mijn grootmoeder en mijn moeder gebruik van maakte.

Een van de eerste keren dat ik de schouwburg betrad was toen mijn school er een lustrumuitvoering had van Le Bourgois Gentilhomme, geschreven door Molière. Verder was het de tijd van de Haagse Comedie met o.a. Paul Steenbergen, Myra Ward, en nog vele, vele anderen. Ik zag de voorstelling waarin een jonge Anne Wil Blankers Desdemona speelde in Shakespeare’s Othello, met Ko van Dijk en Paul Steenbergen en was erg onder de indruk."

"Dankzij een legaat ontwikkelden we een interactieve rondleiding door de Koninklijke Schouwburg voor leerlingen uit het basisonderwijs: ze komen op plaatsen waar je normaal niet komt, ontmoeten personages uit de voorstellingen, denken na en spelen met theaterdocenten van HNTeducatie naar aanleiding van die ontmoetingen."

- Leo Sterrenburg, hoofd educatie & interactie

Contact

Wil je meer informatie ontvangen over de mogelijkheden, neem dan contact op met Elsbeth de Witt Wijnen via 06 137 08 398 of elsbethdewittwijnen@hnt.nl.