HNTonbeperkt maakt theater toegankelijk

Wij maken onze voorstellingen voor steeds meer mensen toegankelijk. Wij vinden het belangrijk om het aanbod van Het Nationale Theater te laten zien, horen of voelen. Aan iedereen! Je kunt ons steunen en draagt hiermee bij aan HNTonbeperkt.

Er is meer mogelijk dan je denkt

We denken graag met je mee over hoe we voor jou theater toegankelijk kunnen maken! Je hoeft je niet te laten leiden door ons programma. Kies zelf uit het hele aanbod van Het Nationale Theater en ga met ons in gesprek over hoe jij die mooie theatervoorstelling kunt beleven. Bijvoorbeeld door je eigen schrijftolk mee te nemen, toegang tot een stilteruimte, niet te lang in een rij te hoeven staan of door het meenemen van je hulphond. Laat het ons weten, we denken graag mee! En... er is meer mogelijk dan je denkt.

Laat het ons weten via onbeperkt@hnt.nl

Zelf aan de slag met toegankelijkheid en theater

Het Nationale Theater maakt met HNTonbeperkt theater toegankelijk voor mensen met een beperking. Door aanpassingen te maken wordt theaterbezoek mogelijk voor mensen die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn. Sinds het pilotjaar in 2018 is er met hulp Bartiméus Fonds, HandicapNL , experts en ervaringsdeskundigen veel kennis opgedaan. Met twee online inspiratiepagina’s deelt Het Nationale Theater nu die kennis met andere theaters en gezelschappen. Er is een pagina met kennis over bezoek van doven en slechthorenden en een ander over blinden en slechtzienden.

Nieuwe artistieke mogelijkheden

Wij hebben onszelf de vraag gesteld of de voorwaarden waar een voorstelling aan moet voldoen voor mensen met een beperking, een inspiratie kan zijn om anders te kijken naar het maakproces van een voorstelling. Wij onderzoeken dit in een aantal projecten dit theaterseizoen.

Toegankelijkheid zalen

Op deze pagina vind je meer informatie over wat wij doen, voor wie en welke toegankelijkheidsmiddelen wij inzetten. Wil je meer weten over de toegankelijkheid van onze zalen? Dan verwijzen we je graag naar deze pagina.

Contact

Heb je tips of vragen? Wij horen het graag, stuur een mail naar onbeperkt@hnt.nl.

Mogelijk gemaakt door

HNTonbeperkt wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag toegankelijke stad, Fonds Podiumkunsten, HandicapNL, Bartiméus Fonds, Het Gehandicapte Kind, Thurkowfonds en de Vrienden en Donateurs van Het Nationale Theater.

Reserveren
Telefonisch reserveren via de centrale kassa 088-3565356 of mail naar service@hnt.nl. Als je tijdens je bezoek assistentie nodig hebt kan je een van onze medewerkers aanspreken bij de entree of bij de zaal. Zij assisteren je graag. Je kunt het ook van te voren aangeven bij je reservering.