Kaartverkoop

Algemene informatie

Centrale kassa van Het Nationale Theater
HNT Studio's

Voor kaartverkoop en informatie kan je overdag terecht bij de nieuwe dagkassa in de HNT Studio's (Schouwburgstraat 8). Dit kan op maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur. 

De avondkassa op de locaties is in de Koninklijke Schouwburg vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling geopend. In Theater aan het Spui en Zaal 3 is de kassa vanaf anderhalf uur voor aanvang geopend.

Telefoon

088 3565356 (ma - za 12.00 tot 18.00 uur)

Balie

Het Nationale Theater verkoopt kaarten voor alle voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui, Zaal 3 en de HNT Studio's. Let bij het kopen van kaarten goed op de locatie waar de voorstelling plaatsvindt.

Mail

Mail met vragen of problemen naar kassa@hnt.nl.
Wij nemen per mail geen reserveringen aan. 

Persoonlijk advies

Indien u een vraag heeft of graag persoonlijk advies wilt, kunt u uw kaarten telefonisch of aan de balie bestellen. Voor telefonisch bestellen wordt €2,- per transactie in rekening gebracht. Uw reservering vervalt na 7 dagen. Wij kunnen u een e-mail met een betaallink toesturen zodat u, na betaling, direct uw e-tickets in uw mailbox ontvangt. Opsturen kan ook (verzendkosten €3,-). Tot 3 werkdagen voor de voorstelling kunt u er ook voor kiezen de kaarten per post te ontvangen (verzendkosten €3,-).

Kortingen & acties

Kortingen en acties zijn geldig op rang 1 t/m 3 en niet in combinatie met elkaar.

Persoonlijke gegevens

Indien u kaarten voor een voorstelling heeft aangeschaft waarbij een wijziging plaatsvindt, ontvangt u een persoonlijk bericht. Het is daarom erg belangrijk om uw contactgegevens zo volledig mogelijk in te vullen en deze goed te controleren. Ons privacy-statement vindt u op www.hnt.nl/privacy.

Retourneren of ruilen

Het is helaas niet mogelijk om kaarten te retourneren. Ruilen voor een andere voorstelling of een tegoedbon kan tot 1 werkdag voor de voorstelling aan onze kassa. Hiervoor rekenen we administratiekosten van €2,-. Kaarten kwijt? Bij de kassa kunt u tegen administratiekosten kopiekaarten krijgen.

Slechthorenden

De Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg beschikt over een radiografische installatie voor slechthorenden. U kunt op vertoon van uw toegangsbewijs een hoofdtelefoon ophalen bij de informatiebalie in de foyer. In Theater aan het Spui, Zaal 3 en HNT Studio's is geen installatie beschikbaar.

Mindervaliden

Voor rolstoelgebruikers zijn in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg en in beide zalen van Theater aan het Spui een aantal rolstoelplaatsen gereserveerd. Indien u van deze plaatsen gebruik wilt maken, neem dan tijdig contact op met de kassa via 088 3565356 of via kassa@hnt.nl.

Laatkomers

Laatkomers lopen het risico na aanvang niet of later toegelaten te worden tot de voorstelling. Mobiele telefoons dienen voor aanvang uitgezet te worden. Het is op geen enkele locatie toegestaan om foto-, film- en/of geluidsopnamen te maken.

Smart Tickets

Voor de voorstellingen van Harrie Jekkers en Claudia de Breij in seizoen 2019/2020 verkopen wij in samenwerking met ons kassasysteem Ticketmatic extra veilige e-tickets om doorverkoop tegen te gaan. Dit houdt in dat u uw toegangsbewijzen niet per e-mail of post ontvangt, maar dat ze alleen te vinden zijn in de Ticketmatic app op uw smartphone. Deze app kunt u downloaden in de AppStore of de Playstore. De gekochte tickets worden pas twee uur van tevoren actief en kunnen op deze manier niet worden doorgekocht. Het bestellen van de kaarten gaat precies hetzelfde als u gewend bent.

Meer informatie en de juiste gebruikswijze vind je hier

Koninklijke Schouwburg

Korte Voorhout 3, 2511 CW Den Haag
De balie is geopend vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling.

Rangindeling en zaalplattegrond Koninklijke Schouwburg

De Koninklijke Schouwburg is meer dan tweehonderd jaar oud. De zaal heeft een klassieke ronde vorm en de balkons worden ondersteund door pilaren. Hierdoor is het zicht op het toneel niet altijd goed. Op de eerste rang heb je volledig zicht op het toneel.

1e rang: volledig zicht op het toneel
2e rang: minder goed zicht op het toneel
3e rang: beperkt zicht
4e rang: slecht zicht op het toneel

Bekijk de gedetailleerde zaalplattegrond van de Koninklijke Schouwburg

Portemonneeloze pauze

In de Koninklijke Schouwburg zijn bij vrijwel alle voorstellingen zowel een drankje in de pauze als de bewaakte garderobe bij de prijs inbegrepen. Indien uw voorstelling geen pauze heeft, krijgt u het drankje na afloop. In Theater aan het Spui geldt geen portemonneeloze pauze en de garderobe is onbewaakt. U kunt uw waardevolle spullen kosteloos opbergen in een kluisje.

Theater aan het Spui

Spui 187, 2511 BN Den Haag
De balie is geopend vanaf 1,5 uur voor aanvang van de voorstelling.
De voorstellingen in Theater aan het Spui zijn voornamelijk ongeplaceerd.

Zaal 3

De Constant Rebecqueplein 20a, 2518 RA Den Haag
De kassa van Zaal 3 opent 1,5 uur voor aanvang van de voorstelling.
De voorstellingen in Zaal 3 zijn voornamelijk ongeplaceerd. 

Voor meer informatie over Zaal 3 kun je terecht www.zaal3.nl. 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie