Toegankelijkheid

Wij vinden het belangrijk om het aanbod van Het Nationale Theater te laten zien, horen of voelen aan iedereen. Een beperking, zichtbaar of onzichtbaar, hoeft geen belemmering te zijn om naar het theater te komen. Daarom zijn wij gestart met HNTonbeperkt om voorstellingen en programma’s toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Lees hier alles over HNTonbeperkt.

Er zijn andere voorwaarden nodig om het theaterbezoek mogelijk te maken. Dit seizoen bieden wij bij een aantal voorstellingen hulpmiddelen aan en doen wij aanpassingen om wél naar het theater te kunnen gaan! Wij werken hierin samen met een aantal gespecialiseerde organisaties.

Op deze pagina vind je meer informatie over wat wij doen, voor wie en welke toegankelijkheidsmiddelen wij inzetten. Daarnaast vind je hier meer informatie over de toegankelijkheid van onze theaterzalen.

Heb je tips of vragen? Wij horen het graag, stuur een mail naar onbeperkt@hnt.nl.

Algemene informatie


Nieuwe artistieke mogelijkheden toegankelijkheidsmiddelen

Wij hebben onszelf de vraag gesteld of de voorwaarden waar een voorstelling aan moet voldoen voor mensen met een beperking, een inspiratie kan zijn om anders te kijken naar het maakproces van een voorstelling. Wij onderzoeken dit in een aantal projecten dit theaterseizoen.

Reserveren

Reserveer jouw plaatsen telefonisch via 088-3565356 (ma-za 12:00-18:00) of stuur een e-mail naar kassa@hnt.nl. Wij hebben plaatsen in de zaal gereserveerd waar je de voorstelling het beste kan zien, horen en beleven. Hoe meer wij weten over jouw specifieke wensen, hoe beter wij daarop kunnen inspelen. Geef in jouw mail aan of je gebruik wilt maken van de aangeboden hulpmiddelen, inleiding of dat je bijvoorbeeld met een rolstoel komt.

Assistentie tijdens jouw bezoek

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt kan je een van onze medewerkers aanspreken bij de entree of bij de zaal. Zij assisteren je graag.

Betaalmogelijkheden

Bij onze de kassa en in onze foyers kan je met pin betalen.

Rolstoeltoegankelijkheid

Onze theaters zijn rolstoeltoegankelijk. Meer informatie hierover vind je hieronder door de op de betreffende locatie te klikken.

Aangepaste programmering

Koninklijke Schouwburg

Wij hebben aangepaste zitplaatsen beschikbaar in de zaal. Dat zijn plaatsen op de hoek (aan het begin van de rij) - de stoel ernaast houden wij beschikbaar voor jouw mede-bezoeker. De stoel op de hoek kunnen wij verwijderen indien nodig bijvoorbeeld als je met een rolstoel komt. Deze plaatsen zijn niet via de website te reserveren maar wel via de kassa. Stuur een mail naar kassa@hnt.nl of telefonisch 088 3565356. Ook als je al kaarten voor de voorstelling hebt is het belangrijk om vooraf door te geven als je met een rolstoel komt.

Er bevindt zich een aangepast toilet op verdieping -2. Hier is ook de garderobe, zowel bewaakt als onbewaakt. Hier kunt u komen met de lift. De lift is bij binnenkomst achterin de foyer aan de linkerkant, achter de informatiebalie.

Op de begane grond zijn de Sol Lewitt foyer en Brasserie Wasserman en op verdieping 4 zijn de Dames en Koning Willem I foyer waar u terecht kunt voor een drankje. U kunt hier betalen met pin.

Paradijstheater

De kleine zaal in de Koninklijke Schouwburg, het Paradijs, is op verdieping 8. U kunt hier komen met de lift. Op de 8e verdieping is ook een onbewaakte garderobe en een foyer voor een drankje. Er bevindt zich een aangepast toilet op verdieping -2.

Theater aan het Spui

Wij hebben in Theater aan het Spui aangepaste zitplaatsen beschikbaar in de zaal. Dat zijn plaatsen op eerste rij - de stoel ernaast houden wij beschikbaar voor jouw mede-bezoeker. De stoel kunnen wij verwijderen indien nodig bijvoorbeeld als je met een rolstoel komt. Stuur een mail naar kassa@hnt.nl of telefonisch 088 3565356. Ook als je al kaarten voor de voorstelling hebt is het belangrijk om vooraf door te geven als je met een rolstoel komt. In Theater aan het Spui zijn geen gerserveerde plaatsen - maar je wordt op de avond zelf door een medewerker opgevangen en je mag als eeste de zaal in.

Het aangepast toilet is bij binnenkomst aan de linkerkant van de foyer.

Zaal 3

In Zaal 3 kunnen wij rekening houden als je een aangepast zitplaats nodig hebt. Als je met een rolstoel komt, kan je voor de eerste rij plaats nemen. Voor jouw mede-bezoeker hebben wij een losse stoel. Stuur een mail naar kassa@hnt.nl of telefonisch 088 3565356. Ook als je al kaarten voor de voorstelling hebt is het belangrijk om vooraf door te geven als je met een rolstoel komt. In Zaal 3 zijn geen gerserveerde plaatsen - maar je wordt op de avond zelf door een medewerker opgevangen en je mag als eeste de zaal in.

Het aangepast toilet is achterin de foyer. Deze is momenteel nog niet toegankelijk voor elektrische rolstoelen i.v.m. te kleine draaihoek.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie