Meer dan duizend woorden

Het Zuidelijk Toneel
di 21 mei - 20:15
di 21 mei 2024
20:15
  • di 21 mei 2024
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

In Meer dan duizend woorden reist schrijver en acteur Rashif El Kaoui aan de hand van foto’s mee terug door het leven van Ahmet Polat. Ahmet is een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Als 17-jarige vlucht hij weg uit zijn Brabants geboortedorp Fijnaart. Zijn moeder zei altijd “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”. En dat heeft hij ook gedaan. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, niets was te moeilijk voor hem. Als werd gevraagd waar hij geboren was zei hij: “I was born in Fine Art”.  

Aan de hand van foto’s reist schrijver en acteur Rashif El Kaoui mee terug door Ahmet zijn leven, een reis die eindigt naar misschien wel het moeilijkste onderwerp waar hij nog nooit zijn lens op heeft gericht: zijn geboortedorp.  

Het wordt een reisverslag, een persoonlijke zoektocht en een bloemlezing. Van zijn worsteling met fotografieredacties over de manipulatie van het beeld en de representatie van het anders zijn. Ahmet wil altijd tot de kern komen en dus fotografeert hij de ziel van de mens.   

Maar hoe ver hij ook trekt, hoe hij ook zijn best doet, het dorp reist altijd met hem mee.   

Credits

Tekst en spel Rashif El Kaoui | Beeld en spel Ahmet Polat | Artistiek advies Piet Menu