Het Nationale Theater
Deel deze plek.

Door Het Nationale Theater te steunen geef je de liefde voor theater door aan iedereen die het nodig heeft. Want theater is een plek om samen verhalen te ervaren, een warm welkom. Theater is een plek om te vieren en te herdenken, samenkomen. Theater is een plek om te maken, een springplank. Theater is een plek om verliefd op te worden.

Toch is een bezoek aan deze plek lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. We willen dat mensen met een beperking van deze plek kunnen genieten. We willen elkaar hier vinden als dat op straat niet lukt. We willen dat het hier wemelt van de scholieren. We willen nieuwe theatermakers een plek geven om uit te proberen en uit te schieten. Draag bij en deel deze plek met iemand die zo de liefde voor theater leert kennen.

Deel deze plek met iedereen.

Waar draag je aan bij?

We maken en tonen prachtige theatervoorstellingen voor alle leeftijden: van cabaret tot toneel, van dans tot theatercolleges. Maar we zijn ambitieus: we willen meer dan mooie voorstellingen. Ons doel is om zo veel mogelijk mensen te bereiken en binnen te krijgen. En wat blijkt? We kunnen steeds meer, het lukt. Hiervoor is meer nodig dan alleen de vaste subsidies van het rijk of de gemeente. 

Samen zorgen we dat mensen met een beperking van theater kunnen genieten. Samen brengen we mensen bij elkaar voor vieringen en herdenkingen. Samen helpen we scholieren om hun wereld te duiden. Samen ontwikkelen we nieuw talent. Met jouw steun geef je theater door. 

ANBI-status

Het Nationale Theater heeft de culturele ANBI-status. Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Een gift aan Het Nationale Theater is dus vrijgesteld van schenk- en erfbelastinggift en komt dus geheel ten goede aan cultuur. Via deze rekenmodule berekent u eenvoudig uw belastingvoordeel. Meer informatie over culturele ANBI's kunt u vinden op de website van de Belastingsdienst.