Romeo & Julia

HNTjong & Het Nationale Theater & IRC
Theater met de vibe van een dark rave party
vr 14 jun - zo 7 jul
vr 14 jun 2024
-
zo 7 jul 2024

Een remake van Shakespeares beroemde verhaal over liefde, vriendschap en verraad met de smaak van Bollywood. De 13-koppige topcast van acteurs en dansers met Vanja Rukavina (Romeo) & Soumaya Ahouaoui (Julia) vertelt het spetterende verhaal over hopeloze liefde en onmogelijke keuzes. 

In dit wereldberoemde toneelstuk vol familievetes met de vibe van een dark rave party stuwt dans het verhaal steeds verder voort. Wat als je grote liefde een pad kiest dat jij niet kunt volgen. Kan je dan nog aan het noodlot ontsnappen en een eigen leven opbouwen? 

De makers creëren een nieuw eigentijds universum, geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit Romeo & Julia. Deze editie zit vol met streetdance van ‘golden boy’ choreograaf Shailesh Bahoran van Illusionary Rockaz Company. Geschreven door aanstormend auteurstalent Melissa Knollenburg en in regie van gerenommeerd regisseur Noël Fischer (Trojan Wars, QUEER PLANET). 

Toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Deze voorstelling maken we op zaterdag 6 juli toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling is er een 'meet en feel' en tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk audiodescriptie. Wil je gebruikmaken van deze faciliteiten? Reserveer dan via de betreffende link in het overzicht met de speeldata.

Wil je meer weten over onze toegankelijke voorstellingen? Kijk op www.hnt.nl/onbeperkt.

In de zomer van 2024 exclusief te zien in de Koninklijke Schouwburg.

Worstelen met traditie, je eigen pad kiezen los van de verwachtingen van familie, grote emoties ervaren, niet toevallig is juist het verhaal van Romeo & Julia fantastisch materiaal. Naast Shakespeare zijn onze inspiratiebronnen ook streetdance en Bollywoodcultuur, waar ik een groot fan van ben

Regisseur Noël Fischer  

Credits

Vanja Rukavina

Acteur

Rick Paul van Mulligen

Acteur HNT ensemble

Yamill Jones

Yamill Jones

Acteur

Soumaya Ahouaoui

Acteur HNT ensemble

Ayisha Siddiqi

Acteur (fotografie: Manon van der Zwaal)

Kharim Amier

Acteur

Credits

Acteurs: Soumaya Ahouaoui, Vanja Rukavina, Rick Paul van Mulligen, Yamill Jones, Ayisha Siddiqi & Kharim Amier en Zenzi Alwart
& 6 dansers 

Regie: Noël Fischer
Choreografie: Shailesh Bahoran
Tekst: Melissa Knollenburg op basis van Shakespeare 

Dramaturgie: Martine Manten
Kostuumontwerp: Carly Everaert
Decorontwerp: Thomas Rupert & Roos Veenkamp 
Componist: Rik Ronner