Peter Putters

Jawad Es Soufi

Harira
za 20 apr en zo 21 apr
za 20 apr 2024
en
zo 21 apr 2024

In Harira laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn.Op geheel eigen wijze vertelt hij hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen. Hij kruipt haarfijn in verschillede typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij. Al die fascinerende mensen vormen, volgens Jawad, samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.   

 

Voorafgaand aan deze voorstelling bieden we de mogelijkheid om te dineren in ons restaurant. Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

 

Over Jawad 

Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad als docent. Hij gaf Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalde hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgde. Zijn liefde voor het theater was toen al aanwezig en was begonnen op zijn achttiende. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken.

Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als Sloegie in Theater Rotterdam. Met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Vele uitverkochte voorstellingen volgden. Harira is zijn vierde avondvullende voorstelling.