Wil je op de hoogte blijven van De eeuw van mijn moeder?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom De eeuw van mijn moeder? Laat dan hieronder je gegevens achter.Ik wil op de hoogte blijven van De eeuw van mijn moeder
Ik wil ook graag de reguliere nieuwsbrief ontvangen
 

Maak kennis met de cast

© Martijn Beekman
Esther Scheldwacht
Esther Scheldwacht is een regelmatige gastspeler bij Het Nationale Theater. Daarnaast speelt Esther bij veel andere grote gezelschappen. In december 2020 was ze nog te zien in de Stille Kracht bij Internationaal Theater Amsterdam. Ze speelt de hoofdrol in de Eeuw van mijn moeder.
© Gordon Meuleman
Bram Coopmans
Bram Coopmans maakt sinds 2017 onderdeel uit van Het Nationale Theater. Hij was o.a. te zien in The Nation, de theatermarathon over de Haagse Schilderswijk en in De wereld volgens John. Naast acteren, regisseert, schrijft en doceert Bram ook.
© Gordon Meuleman
Hein van der Heijden
Hein van der Heijden maakt sinds 2016-2017 onderdeel uit van Het Nationale Theater. Hij was bij o.a. te zien in The Nation, De hereniging van de twee Korea's, Het Duel en De wereld volgens John. In seizoen '21-'22 is hij te zien in deLeedvermaak trilogie.
© Gordon Meuleman
Joris Smit
Joris Smit is sinds seizoen 2013-2014 verbonden aan Het Nationale Theater. Onder de nieuwe vleugels van Het Nationale Theater speelde Joris eerder de hoofdrol in de zomerproductie Ondine in de regie van Jeroen De Man. In 2019 was Joris te zien in De Wereld volgens John en Het Duel, beiden in regie van Jeroen De Man.
© Gordon Meuleman
Romana Vrede
Romana Vrede maakt sinds seizoen 2016-2017 deel uit van Het Nationale Theater. Ze speelde o.a. in Race, The Nation, We zijn hier voor Robbie, Oresteia en Onze Straat. Dit seizoen vertelt Romana verhalen van verzetshelden met haar eigen voorstelling Tijd zal ons leren.
© Gordon Meuleman
Antoinette Jelgersma
Antoinette Jelgersma maakt sinds 1997 onderdeel uit van Het Nationale Theater. Dit seizoen is ze te zien in Een soort Alaska, Liefdesverklaring, Erik of het klein insectenboek (uitgesteld tot nader orde vanwege corona) en De eeuw van mijn moeder.
© Gordon Meuleman
Mark Rietman
Mark Rietman maakt sinds seizoen 2011-2012 onderdeel uit van het ensemble van Het Nationale Theater. Rietman werkte voor het eerst samen met regisseur Eric de Vroedt in de voorstelling RACE. Daarna was hij o.a. te zien in The Nation, Ondine en We zijn hier voor Robbie. In seizoen 2018/2019 speelde hij de titelrol in Amadeus.
© Sofie Simao
Emma Buysse
Emma Buysse studeert in 2021 af aan de Toneelacademie Maastricht. In haar afstudeerjaar was ze o.a. te zien in Skylight, ​in de regie van Jeroen de Man bij Toneelgroep Oostpool i.s.m. het Nationale Theater.
© Riccardo Riande
Johannes Wirix-Speetjens
Johannes Wirix-Speetjens (1997) werd geboren in België en groeide op in Haarlem. In 2020 studeerde hij af als acteur op het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. In seizoen 20/21 schreef en maakte hij in zijn eerste theatervoorstelling Zonderlingen. Bij Het Nationale Theater is hij ook te in de Leedvermaak Trilogie.
© Anne Harbers
Phi Nguyen
Phi Nguyen speelde in regie van Eric de Vroedt in Mightysociety 10 en was bij HNTjong te zien in Lord of the Flies en Revolutions.
© Gordon Meuleman
Yela de Koning
Yela de Koning maakt sinds 2018 onderdeel uit van het ensemble van Het Nationale Theater. Op 22 juli 1994 werd ze in Dordrecht geboren en groeide op in Oud-Beijerland, onder de rook van Rotterdam. De Koning is in 2017 afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht.
Denise Aznam
Denise Aznam studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze is bekend van de televisieseries Doodstil, Ninja Nanny, Celblok H, Jeuk en Suspicious Minds. Haar zelfgeschreven solovoorstelling 2048 die ze maakte onder begeleiding van Esther Scheldwacht werd geselecteerd voor het ITS festival. Ze was te zien in Mighty Society 10 en in de Mighty Society the final remix van Eric de Vroedt.
Jatou Sumbunu
Jatou Sumbunu studeert in 2021 af aan de Amsterdamse toneelschool & Kleinkunstacademie. Eerder liep ze stage bij Hans Man in ‘t Veld in de voorstelling “onze kersentuin”. In 2020 won ze met haar collectief WUSS. de Amsterdam fringe award met de online voorstelling “Seriously Interrupted Millennial”.
© Gordon Meuleman
Eric de Vroedt
Eric de Vroedt is sinds 2018 artistiek directeur van Het Nationale Theater. Hij werd in 1972 in Rotterdam geboren, woont momenteel in Amsterdam en studeerde aan de Toneelschool Arnhem.