Bram Coopmans

Dit seizoen te zien in Leedvermaak trilogie en The Nation.

Bram Coopmans maakt sinds 2017 onderdeel uit van Het Nationale Theater. Hij is op 1 maart 1975 geboren in Angeren. Zijn huidige woonplaats is Amsterdam.
 

Biografie
Bram is in 1999 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en begon met spelen bij Johan Simons en Paul Koek (ZT Hollandia). Naast grote rollen in teksttoneel, zoals Cyrano en Narziss&Goldmund, speelde hij bij mimegroepen Jetse Batelaan, Jakop Ahlbom, Carver en Boogaerdt/van der Schoot. Hij verscheen vanaf 2004 in zes delen van Eric de Vroedt's tiendelige theaterserie Mightysociety (2004-2012). Daarnaast werkte Bram veel met Erik Whien bij Oostpool. (o.a. Boiling Frog, Tjechov en Zomergasten). Verder speelde hij o.a. in de theatermarathon Borgen van het Noord Nederlands Toneel (2016). Sinds 2017 maakt hij deel uit van het ensemble van Het Nationale Theater. Hier was hij voor het eerst te zien in Olie. Vorig seizoen speelde hij in The Nation, de theatermarathon over de Haagse Schilderswijk van Eric de Vroedt. Naast acteren, regisseert, schrijft en doceert Bram ook. Momenteel is hij te zien in De wereld volgens John in regie van Eric de Vroedt. 


Film en televisie

In 2015 schitterde Coopmans in de televisiefilm Lange nasleep van een korte mededeling. Verder was hij te zien in de korte films Gratis (2016, Gouden Kalf beste korte film), Code A1 (2012) en Come Spring (2009). Hij had kleine rollen in succesvolle films als
Niemand in de stad (2018) en Tonio (2016).
Ook was hij te zien in verschillende televisieseries zoals Bellicher: Cel (2013).

Prijzen en nominaties
Voor zijn rol in Mightysociety2 is Bram genomineerd voor een Louis d’Or (beste dragende rol), voor zijn rol in Mightysociety4 voor een Arlecchino (beste bijdragende rol). Toe Vader Drink van Jetse Batelaan won de VSCD mimeprijs, waarin Bram de hoofdrol speelde.

www.bramcoopmans.nl

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie