Yela de Koning

Dit seizoen te zien in Amadeus en Trojan Wars.

Biografie
Yela de Koning maakt sinds 2018 onderdeel uit van het ensemble van Het Nationale Theater. Op 22 juli 1994 werd ze in Dordrecht geboren en groeide op in Oud-Beijerland, onder de rook van Rotterdam. Tijdens haar jeugd volgde ze lessen bij jeugdtheater Hofplein, en na de middelbare school vertrok ze voor vier maanden naar Londen om daar op L.A.M.D.A. een Shakespeare course te volgen.

In 2017 studeerde Yela af aan de Toneelacademie in Maastricht met de voorstellingen De Presidentes en Augustus Oklahoma, de laatste in de regie van Daria Bukvić. In de zomer van 2017 speelde ze haar solo The Very Tired Girl die ze maakte met Loek de Bakker op de Parade, maakte ze samen met Florian Myjer een voor de BNG theaterprijs genomineerde Regina Rex (2018) bij Frascati in co-productie met de Warme Winkel en debuteerde ze in Ondine (2018) van Jeroen De Man bij Het Nationale Theater.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie