Hein van der Heijden

Dit seizoen te zien in The NationLeedvermaak trilogie en Sexual Healing

Hein van der Heijden maakt sinds 2016-2017 onderdeel uit van Het Nationale Theater, voorheen Nationale Toneel. Hij is op 11 juli 1958 geboren in Heerlen. In 1983 studeerde hij af aan de acteursopleiding van de Arnhemse Toneelschool. Naast zijn werk als acteur geeft hij ook op verschillende theateropleidingen les.

Biografie
Hein van der Heijden speelde bij diverse gezelschappen, zoals Toneelgroep Theater, Baal, het Publiekstheater en het Ro Theater, en was lange tijd verbonden aan Toneelgroep Amsterdam, waar hij ook enkele eigen producties maakte. Ook werkte hij voor vrije producenten. Hein maakte vanaf 2004 onderdeel uit van de Mightysociety-reeks van Eric de Vroedt. Ook speelde hij in enkele musicals.

Film en televisie
Van der Heijden heeft in een groot aantal films en televisieseries gespeeld. De laatste jaren onder andere in: Lois, Klem, Anne+, De Inspirator, De Premier en de Welkom-series van Niek Barendse.

Prijzen en nominaties
Bij zijn afstuderen kreeg Hein van der Heijden de Prijs van de vrienden van het Theater. In 2012 ontving hij de Louis d'Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol, voor Vincent van Gogh in het stuk Vincent en Theo en ook voor Astrov in Tsjechovs Oom Wanja. In 2013 werd hij wederom genomineerd voor de Louis d'Or, dit keer voor Mightysociety 10. In 2007 won hij de Arlecchino voor Raymond in mightysociety 4. Voor zijn rol in Een soort Hades onder regie van Thibaud Delpeut bij Theater Utrecht werd hij ook weer genomineerd voor een Arlecchino voor meest indrukwekkende mannelijke ondersteunende rol. Ook is Van der Heijden twee keer genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor het vertolken van de beste mannelijke hoofdrol in Sinatra: That’s Life (2003) en voor de rol van Scar in The Lion King (2004).

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie