Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad/ANP/Cor Mulder

De Late Late Tante Beb Show

Een avond met literatuur, jazz en Indonesisch eten
wo 24 apr - di 21 mei
wo 24 apr 2024
-
di 21 mei 2024

Nederland heeft Indonesisch leren koken met Beb Vuyks ‘Groot Indonesisch Kookboek‘, al meer dan 40 jaar hét kookboek over deze keuken. Minder bekend is het avontuurlijke leven dat Beb Vuyk (1905-1991) leidde. Als scherp criticaster van het koloniale bewind in Nederlands-Indië, als sympathisant van een onafhankelijk Indonesië en als persona non grata in naoorlogs Nederland.

Als sideshow bij de voorstelling Brown Sugar Baby brengt Eric de Vroedt in het decor van de voorstelling een ode aan zijn kleurrijke oudtante. Een wervelende avond met haar scherpste teksten, lyrische jazz, smakelijke eetverhalen en de allerlekkerste gerechten uit haar kookboek (om te proeven!). En met Esther Scheldwacht als de ‘madame terrible’ van de Nederlandse letteren.


Deel je kook- en eetherinneringen!

Kook je wel eens uit Bebs kookboek? Met welk recept heb je altijd succes? Is je rijsttafel wel eens grandioos mislukt? Welk recept neem je mee naar een onbewoond eiland? Deel je kook- en eetherinneringen met ons. En neem je kookkunsten mee naar De Late Late Tante Beb Show en laat ons proeven! Mail naar: tantebeb@hnt.nl

 

NB: De Late Late Tante Beb Show is een los programma en je hoeft niet de voorstelling Brown Sugar Baby te hebben gezien om het te begrijpen. Het is natuurlijk wel leuk als je beide programma’s bezoekt.  

Credits

samenstelling & regie: Eric de Vroedt

met: Mariana Aparicio, Emma Buysse, Mingus Dagelet, Hein van der Heijden, Fjodor Jozefzoon, Esther Scheldwacht, Kurt Schwab, Betty Schuurman, Eddie B. Wahr, June Yanez

credit beeld: Nationaal Archief/Collectie Spaarnestad/ANP/Cor Mulder