Knock-Out

Jakop Ahlbom Company | ISH Dance Collective
do 28 dec - za 30 dec
do 28 dec 2023
-
za 30 dec 2023

Na de internationale successen van de voorstellingen Horror en Lebensraum presenteert Jakop Ahlbom Company nu samen met ISH Dance Collective en DeLaMar Theater de voorstelling Knock-Out. Deze fysieke comedy over hebzucht en gierigheid is geïnspireerd op de films van de Coen Brothers, Quintin Tarantino en Jackie Chan.

"Actietheater Knock-out slaat in een klap raak." - Telegraaf ★★★★★

 

Voorafgaand aan deze voorstelling bieden we de mogelijkheid om te dineren in ons restaurant. Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

 

Na afloop van de voorstelling op 30 dec kan je je theateravond feestelijk afsluiten in onze foyer met een heerlijke borrel, live muziek én uitzicht over het voorhout. Lees hier meer over het borrelarrangement en bestel alvast je borrelplank.

Tip van onze collega

"Ik zag Knock-Out een tijd terug en was weggeblazen. Het is bijna niet in woorden te vatten en te omschrijven. Je belandt in een (komische) actiefilm, jaren 70- stijl, waarbij de energie niet te stoppen is. Absurde (nep)vechtpartijen, perfect uitgevoerde martial arts, fantastische dans, spectaculaire effecten en verrassende twisten. De dansers zijn onvermoeibaar en waanzinnig goed op elkaar ingespeeld. De voorstelling is prachtig vormgegeven; je komt bijna oren en ogen tekort om alles te volgen. Een enorme aanrader, deze fysieke comedy. De laatste voorstellingen (ooit!) zijn tussen Kerst en Oud & Nieuw in onze schouwburg te zien!"
- Mark (programmeur Het Nationale Theater)

Over de voorstelling

De klungelige en ietwat naïeve Larry en zijn ontevreden echtgenote worden gekidnapt. Zijn steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl ze wachten op het losgeld, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht, in een ultieme poging het geld veilig te stellen. 
In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Alle fysieke grenzen worden opgerekt: mensen hangen te lang in de lucht, worden tegen muren geplet en uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die de gebeurtenissen aan elkaar zingt. 

De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd

- Volkskrant ★★★★★

In de media

"Uitzinnige ode aan de klassieke knokfilm"
- Het Parool 
  
"Een meesterlijke mix van dans en vechtsporten"
- Theaterkrant 
  
"Een knokpartij die zijn weerga niet kent"
- NRC 
  
"De performers worden fysiek tot ongekende hoogten gestuwd"
- de Volkskrant ★★★★★ 

"Actietheater Knock-out slaat in een klap raak"
- Telegraaf ★★★★★

Tip: beluister de podcast

In elke aflevering luister je naar een gesprek met iemand die betrokken is bij de voorstelling Knock-Out. Zo krijg je een inkijkje in de verschillende facetten van het creatieve proces. De podcastserie bestaat uit vier afleveringen.

Beluister

Credits

Regie: Jakop Ahlbom 
Choreografie: Marco Gerris 
Dramaturgie: Judith Wendel 
Scriptontwikkeling: Jakop Ahlbom en Judith Wendel 
Spel: Lisa Groothof, Patrick Karijowidjojo, Leonard Lucieer, Tyrone Menig, Arnold Put, Bodine Sutorius, Luuk Weers