Annemieke van der Togt

Fokker Blankers Tol

Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol, Renée Fokker
do 25 jan - za 27 jan
do 25 jan 2024
-
za 27 jan 2024

Drie gevierde actrices, bekend van talrijke voorstellingen, films en televisieseries, komen naar de Koninklijke Schouwburg! In Fokker Blankers Tol treffen drie zussen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol heeft de boel opgelicht en is gesnapt voordat ze het op kon lossen. 

Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen, en lijken in de kast. Kennen ze elkaar wel echt zo goed als ze denken? En hoeveel tijd hebben ze eigenlijk nog? Want de werkelijkheid klopt intussen steeds dwingender op de deur. Fokker Blankers Tol is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen.  

Meer over de actrices en de makers

Anne Wil Blankers (o.a. Driving Miss Daisy, Moeders en Zonen), Henriëtte Tol (o.a. Soldaat van Oranje, Bloedverwanten) en Renée Fokker (o.a. Judas, Wie is de Mol) spelen deze tragikomedie over echte vrouwen met een leven vol verhalen, geregisseerd  door Guy Clemens (o.a. De Zaak Menten, Kunsthart) en geschreven met de scherpe pen van Marijke Schermer (o.a. de roman Liefde, als dat het is). Een avond van acteursgeweld waar je na diepe ontroering verrast wordt met fysieke, hilarische, beeldende scènes!

Toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Deze voorstelling maken we op zaterdag 27 januari toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling is er een 'meet en feel' en tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk audiodescriptie. Wil je gebruikmaken van deze faciliteiten? Reserveer dan via de betreffende link in het overzicht met de speeldata.

Wil je meer weten over onze toegankelijke voorstellingen? Kijk op www.hnt.nl/onbeperkt.

Credits

Met Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker | Tekst Marijke Schermer | Regie Guy Clemens | Producent More Theater Producties | Tourneeplanning en Publiciteitsmateriaal Senf Theater