Sonja

Angela Schijf | Toneelgroep Maastricht
za 25 jan - vr 7 mrt
za 25 jan 2025
-
vr 7 mrt 2025

Angela Schijf speelt de koningin van de Nederlandse talkshow, Sonja Barend. In Sonja gaat de populaire talkshowhost de confrontatie aan met de spoken in haar leven: de vragen zonder antwoord. De nieuwe toneeltekst is gebaseerd op Sonja Barends memoires, de bestseller Je ziet mij nooit meer terug

Live op televisie. De Rode Hoed vol publiek. De openingstune klinkt. Sonja is gestart. Onverschrokken gaat ze de strijd aan met de criticus die haar al jaren neersabelt in de krant. Aan de talkshowtafel durft ze altijd alles te vragen, ook aan deze gast die nodig op z’n nummer gezet moet worden. Maar thuis aan de keukentafel krijgt Sonja de wezenlijke vragen aan haar moeder niet gesteld. Spreken over het gruwelijke lot van haar Joodse vader in de oorlog lijkt onmogelijk.

Over de makers

Na de spektakelmusicals Dagboek van een Herdershond en Het was Zondag in het Zuiden keert Servé Hermans terug naar de grote zalen van de theaters. Sonja is de vierde samenwerking van Angela Schijf en Hermans. Een pleidooi voor het stellen van vragen. Een ode aan het gesprek. Onverbiddelijk, onverschrokken. Sonja Barend!