Schoolvoorstelling: Wachten op Godot - Het Nationale Theater - leerjaar 4 t/m 6 | alle leerjaren

maak een reservering

Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren.

Twee mannen, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, “want als hij komt, dan zijn we gered”.

In 2009 regisseerde Erik Whien Wachten op Godot, toen ‘zijn eerste Beckett’. De voorstelling werd lovend ontvangen. Na successen met Eindspel, Krapps laatste band en Happy Days zet hij na vijftien jaar opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige toneelstuk.

Educatie

Bij deze productie biedt onze afdeling Educatie & Interactie een verdiepend contextprogramma aan. Dit is ook geschikt voor middelbare schoolklassen met leerlingen vanaf 16 jaar. Heb je interesse om de voorstelling bijvoorbeeld met scholieren Frans of Filosofie te bezoeken? Boek dan de Crash course Beckett en kom als een kenner naar Wachten op Godot.

Regisseur Erik Whien waagt zich telkens weer aan een stuk van de Ierse toneelschrijver Samuel Beckett. Over de toneelteksten van Beckett wordt vaak heilig gedaan. Dit voorprogramma biedt je handvatten om je tot zijn werk te verhouden. De filosofische stroming en de historische context komen aan bod, zijn strikte regieaanwijzingen en welke vrijheden die opleveren. En wat is het verschil tussen zinloos en absurd? In deze crash course word je in een lesuur Beckett-kenner!

Praktische informatie

  • Duur ca. 45minuten
  • Kosten €125, excl. reiskosten
  • Benodigdheden:
    - Klaslokaal
    - Projectiescherm
    - Geluidsaansluiting
  • Het maximum aan het aantal deelnemers is een schoolklas.

Boek de inleiding


Speeldata

Vrije voorstellingen
di 5 maart 2024
19:30 uur de Koninklijke Schouwburg
wo 6 maart 2024
19:30 uur de Koninklijke Schouwburg
do 7 maart 2024
19:30 uur de Koninklijke Schouwburg
vr 8 maart 2024
19:30 uur de Koninklijke Schouwburg
vr 17 mei 2024
19:30 uur de Koninklijke Schouwburg
ma 20 mei 2024
19:30 uur de Koninklijke Schouwburg

Prijs per leerling €13,00

Wachten op Godot

Het Nationale Theater | Erik Whien

Poëtisch, absurd en grappig
di 16 apr 2024 - ma 20 mei 2024