Troost

Said el Abboudi
do 21 nov - 20:15
do 21 nov 2024
20:15
  • do 21 nov 2024
    20:15
    Theater aan het Spui
    Zaal 2

In Troost tovert Said el Abboudi zijn levenspad om tot muzikaal theater. Hij neemt je mee naar zijn roots in Marokko, waar hij de confrontatie aan gaat met zichzelf. Een ontroerend, maar vooral ook herkenbaar en grappig verhaal met prachtige muziek van Dwight Breinburg van het Amsterdam Andalusisch Orkest.

Said el Abboudi is zichzelf compleet kwijtgeraakt. Hij graaft in herinneringen uit zijn kindertijd om beter te begrijpen wie hij vandaag de dag is. Hij durft alle ongemakkelijkheden en verborgen emoties ruimte te geven en is niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Pijnlijke delen van zijn bewogen jeugd gaat hij dan ook niet uit de weg. Hij onderzoekt welk effect dit heeft gehad op zijn huidige leven en werpt een licht op herkenbare uitdagingen in onze hedendaagse samenleving. Samen met het publiek gaat Said op een helende reis om zichzelf terug te vinden. Muzikaal ondersteund door Dwight Breinburg van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

 

Over Said el Abboudi

Said is acteur, toneelschrijver en theatermaker. Als acteur speelde hij onder andere bij ZEP theaterproducties, Raymi Sambo Maakt, Marmoucha en Vanaf2. Hij ontwikkelde in 2022 zijn eerste voorstelling Theater is mijn redding bij Lab-Z. Troost is zijn tweede Lab-Z productie.

Over Lab Z

Lab-Z – de ontwikkelplaats van Theater Zuidplein - biedt plek aan upcoming theatermakers die zich laten inspireren door de tijd waarin wij nu leven en de wereld om ons heen. In de ondersteuning van deze makers staan proces, professionalisering en publiek centraal.

Credits

concept, tekst, spel Said el Abboudi | muziek, spel Dwight Breinburg – Amsterdams Andalusisch Orkest | coaches en co-creators Don Duyns, Joep van der Geest, Dwayne Toemere, Mariella van Apeldoorn | dramaturgie Milou Brockhus | scenografie ontwerp Pink Steenvoorden – Einstein Design | lichtontwerp Nienke Krikke – Inlight Design