De Vierde Macht ON TOUR

Firma MES
wo 25 sep - za 28 sep
wo 25 sep 2024
-
za 28 sep 2024

Na een uitverkochte tournee van De Vierde Macht, te zien in het ministerie van OCW, komt Firma MES terug met De Vierde Macht on tour. Een komische, licht absurdistische voorstelling over de strijd tussen drie ambtenaren, een groep burgers en een lokaal theater. Te zien in Theater aan het Spui!

Brandend actueel

Drie rijksambtenaren trekken de theaters in om de banden met de burgers, hun publiek, aan te halen. Ze zijn op zoek naar een informatieve uitwisseling die zal bijdragen aan het wederzijds vertrouwen, maar ze verliezen zichzelf uiteindelijk totaal in de onmogelijkheid van de enorme opdracht. Op komische en licht absurdistische wijze ontvouwt zich het spanningsveld tussen burger, politiek en ambtenarij juist nu het wantrouwen in onze overheid steeds meer toeneemt. Op basis van interviews en gedegen research is dit de nieuwste, brandend actuele voorstelling van Firma MES in samenwerking met schrijfster Jannemieke Caspers.

'De nieuwe bestuurscultuur'

Firma MES ontsluit de wereld van de ambtenarij, waar beleid en wetten worden voorbereid, uitgevoerd en gecontroleerd en hard gezocht wordt naar de ‘nieuwe bestuurscultuur’. Hoe is het om te werken terwijl elke stap wordt vastgelegd, gecontroleerd en de hele wereld argwanend meekijkt? Hoe transparant is transparant genoeg? Wat kunnen ambtenaren de burgers bieden? En wat kunnen zij terug verwachten?

Een eerdere versie van De Vierde Macht was te zien in het ministerie van OCW en volledig uitverkocht. Deze ‘on tour’ versie is aangepast voor de theaters en nieuw van vorm en inhoud.

Credits

Concept: Firma MES
Tekst: Jannemieke Caspers en Firma MES
Regie: Thomas Schoots
Spel: Ozan Aydogan, Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers e.a.
Geluidsontwerp: Kaspar Schellingerhout
Zakelijke leiding: Marije van Rest