Jaspar Moulijn

Het uur der aarde

Max Wind | Garage TDI Vooropleiding
vr 20 sep - 20:30
vr 20 sep 2024
20:30
  • vr 20 sep 2024
    20:30
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

Een satirische voorstelling over een uit de hand gelopen klimaatprotest.

Het is 23 maart 2025, Earth Hour - het uur tussen 20.30 en 21.30 waarin de hele wereld de lichten dooft voor het welzijn van onze planeet. Uit het niets ontaard het geweldloze protest van een groep klimaatactivisten in een orgie van geweld, talloze arrestaties, en zelfs een dood kind.

Een paar uur na het opgebroken protest wordt er met spoed een persconferentie van de driehoek ingelast: de politiechef, de burgemeester en de officier van justitie. Gelukkig. Eindelijk helderheid. Alhoewel? Wat begint als een run of the mill persconferentie ontspoort al snel in een chaos met verwarrende shootouts, waar zelfs de meest doorgewinterde detective nachtenlang van wakker zou liggen.

Over de makers

Het uur der aarde wordt gespeeld door de Vooropleiding van Garage TDI en is geschreven en geregisseerd door oud Vooropleiding speler Max Wind. Max studeerde in 2017 af aan de performance- opleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Na deze opleiding was hij werkzaam bij het internationale performance collectief Ontroerend Goed. Met Peter Missotten en Casper Wortmann maakte hij Dear Lollipop, een voorstelling exclusief toegankelijk voor smartphones. In 2022 was Max artist in residence bij De Balie in Amsterdam en maakte hij meerdere voorstellingen geïnspireerd op het publieke debat.

In 2023 schreef Max samen met Joeri Heegstra de voorstelling Exit Poll voor Het Nationale Theater en Theater Bellevue:

voorstelling Exit Poll

Het uur der aarde is een herbewerking van de afstudeervoorstelling die Max schreef voor zijn post-bachelor docent opleiding aan de Toneelacademie Maastricht.

Jaspar Moulijn

Credits

tekst & regie Max Wind
muziek Gode Kempen
spel Anne-Fleur Jonker, Daan Haan, Myrthe Kalk, Viggo Span
techniek Bram Bakker
decor & lichtontwerp Scott Robin Jun
met dank aan Remco van Zandvoort
campagnebeeld DAYS film & fotografie
gezelschap Garage TDI Vooropleiding