Dit vind jij leuk (8+)

BonteHond
zo 14 apr - 14:00
zo 14 apr 2024
14:00
  • zo 14 apr 2024
    14:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Dit vind jij leuk is een muzikale voorstelling die schopt tegen dat wat perfect moet zijn. Over authenticiteit, verwachtingen van de maatschappij en het gemaakte leven met boze ondertoon. Maar ook een ode aan het gemiddelde, opgaan in de menigte en snel vergeten worden. Dus dit vind jij leuk!

Fantastische stem, maar te veel mimiek? Afgekeurd! 

De beste moves, maar X-benen? Afgekeurd! 

Uitgesproken stage performance, maar een doorsnee lichaam? Afgekeurd!
 
Waarde wordt bepaald door wat anderen van jou vinden. Talent, doorzettingsvermogen en toewijding lijken steeds minder uit te maken. Zolang je maar binnen een mal past, de looks én een uitgebreid netwerk hebt, dan zit je gebakken.

Het leven is een competitie zonder dat je daar zelf grip op hebt. Jij bent die verpletterende recensie, die stoel die niet omdraaide of die fatshaming comment onder je Instagram post. Je bent in of uit, er zit niks tussen in. Voordat je het door hebt ben je al gecanceld, omdat je niet met de laatste trend meegaat. Zelf heb je er niks over te zeggen, te vinden of te kiezen. Daarmee verdwijnt je eigen identiteit in de donkere, holle leegtes van het algoritme. 

Credits

concept Judith Faas | regie Judith Faas en Pieternel Bollmann | tekst Eva Toorop | spel Senja Sargeant e.a. | muziek Senja Sargeant