Foto: Bowie Verschuuren

A Country Inside My Head (12+)

HNTjong | Dimphna van Kempen
do 14 nov - zo 22 dec
do 14 nov
-
zo 22 dec

A Country Inside My Head vertelt de eerlijke, grappige en rauwe verhalen van jonge meiden die naar Nederland komen om een nieuw bestaan op te bouwen. Over je thuis voelen, opnieuw beginnen en opgroeien in een andere cultuur. Ga mee op deze bitterzoete reis vol nieuwe waarheden, aanstekelijke dans en liefdevolle familie.

A Country Inside My Head is gebaseerd op waargebeurde verhalen van jonge vrouwen die naar Nederland zijn gekomen uit o.a. China, Kenia, Yemen, Bulgarije, Ghana, Libië & Somalië. In de voorstelling volgen we Afia (Kimberley Agyarko) die een aantal jaar geleden met haar ouders vanuit Ghana naar Nederland is vertrokken. Zij maakt een film voor haar zusje, die binnenkort dezelfde reis zal afleggen. Op deze manier hoopt Afia haar zusje voor te bereiden op het leven in Nederland en te laten zien hoe je als jonge vrouw een nieuw leven kunt opbouwen in een vreemd land. Ze wil haar zusje beschermen tegen de beproevingen, obstakels en ongemakkelijkheden die zij heeft ervaren toen ze net in Nederland aankwam. Toch vertelt ze haar reis swingend met humor en met een hoopvolle toekomst.  

Beste jeugdvoorstelling van 2021

In 2021 was A Country Inside My Head exclusief te zien op scholen. NRC Handelsblad benoemde de voorstelling als een van de vijf beste jeugdtheatervoorstellingen van dat jaar. Wegens groot succes is de remake van de voorstelling nu te zien in theaters door heel Nederland. 

"Vanaf het begin weet Kimberley Agyarko het publiek volledig in te pakken." - Theaterkrant

Credits

regie: Dimphna van Kempen
video: Isaura Sanwirjatmo
tekst: Sanne Schuhmacher

spel: Kimberley Agyarko

scenografie: Iain Hoeffnagel
styling: Isaura Sanwirjatmo
dramaturgie: Martine Manten
educatiemakers: Ronald ter Telgte, Martha Villada Márquez

productie: Stephanie Soemanta
begeleider educatie: Tess Grevink
techniek: Asun Gaaikema, Eline Versteeg, Gijs Feskens (stage)
decoratelier: Ruud Brouwer (hoofd), Maite Kragl, Mick Krispijn, Ron van Rijn, Jelle Krug
marketing: Laura Reijnders i.s.m. afdeling marketing Het Nationale Theater

met dank aan: Yamill Jones, Bram Coopmans, Fred van de Schilde, Wil Caspers, Dirk Sonneveld, Mechteld van Dijk, Mischa van Schajik en alle meiden die bereid waren om met ons in gesprek te gaan en hun verhaal te delen.