Foto: Bowie Verschuuren

A Country Inside My Head (12+)

HNTjong | Dimphna van Kempen
do 14 nov - zo 22 dec
do 14 nov 2024
-
zo 22 dec 2024

A Country Inside My Head vertelt de eerlijke, grappige en rauwe verhalen van jonge meiden die naar Nederland komen om een nieuw bestaan op te bouwen. Over je thuis voelen, opnieuw beginnen en opgroeien in een nieuwe cultuur. Ga mee op deze bitterzoete reis vol nieuwe waarheden, aanstekelijke dans en liefdevolle familie.

"Vanaf het begin van A Country Inside My Head weet Agyarko het publiek volledig in te pakken." - Theaterkrant

In de voorstelling volgen we Afia die een aantal jaar geleden met haar ouders vanuit Ghana naar Nederland is vertrokken. Zij maakt een film voor haar zusje, die binnenkort dezelfde reis zal afleggen. Op deze manier hoopt Afia haar zusje voor te bereiden op het leven in Nederland en te laten zien hoe je als jonge vrouw een nieuw leven kunt opbouwen in een vreemd land. Ze wil haar zusje beschermen tegen de beproevingen, obstakels en ongemakkelijkheden die zij heeft ervaren toen ze net in Nederland aankwam. Toch vertelt ze haar reis swingend met humor en met een hoopvolle toekomst.  

A Country Inside My Head is gebaseerd op waargebeurde verhalen van jonge vrouwen die naar Nederland zijn gekomen uit o.a. China, Kenia, Yemen, Bulgarije, Ghana, Libië & Somalië. Door middel van interviews zijn verhalen verzameld over je thuis voelen, opnieuw beginnen en opgroeien in een nieuwe cultuur.

In de media

NRC Handelsblad benoemde A Country Inside My Head als 1 van de 5 beste jeugdtheatervoorstellingen van 2021 en is nu voor het eerst in het theater te zien.

Credits

spel: Kimberley Agyarko

regie: Dimphna van Kempen
cinematografie & kostuums: Isaura Sanwirjatmo
tekst: Sanne Schumacher
scenografie: Iain Hoeffnagel
dramaturgie: Martine Manten