René den Engelsman

Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen (8+)

House of Nouws
zo 27 okt - 14:00
zo 27 okt 2024
14:00

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een voorstelling die ieder moment uit de hand kan lopen. Een verhaal dat begint met een koning. De koning is gek, maar hij is wel de baas. Als hij een wereld wil met alleen maar pizza Hawaï, dan zal er alleen maar pizza Hawaï zijn. Zo simpel is het.

"Een vurig pleidooi voor regelloosheid." ★★★★ de Volkskrant 

De koning wil het onmogelijke mogelijk maken in De Grote King Henry Show. Volgens Het Bureau is Hendrik IV ongeschikt voor kinderen. Er moet worden ingegrepen. Maar de show is al begonnen en niemand weet precies wat er nog gaat komen.

Terug van weggeweest

Hendrik IV – ongeschikt voor kinderen is een remake van de succesvoorstelling van regisseur Sanne Nouws uit 2017. Nu, zeven jaar later, is deze voorstelling actueler dan ooit. Met veel bravoure en energiek spel knoeit House of Nouws met de spelregels. Het publiek krijgt vragen als: In welke waarheid wil jij geloven? En: Naar welke stem kunnen we het beste luisteren?

Over de makers

House of Nouws maakt bonte voorstellingen over existentiële thema’s met veel humor en smeuïg spel. Ze zijn feestelijk ontregelend en kunnen niet bestaan zonder de ongecensureerde reacties van de kinderen. Geen enkele voorstelling van House of Nouws is hetzelfde en het publiek wordt uitgedaagd mee te denken en praten.

Festival De Betovering

 

Deze voorstelling is te zien tijdens Festival De Betovering in de herfstvakantie! Van vrijdag 25 okt t/m zaterdag 2 nov zie je de leukste familievoorstellingen. Ben je benieuwd wat er allemaal te zien is?

Bekijk programma

In de media

"De voorstelling (…) ontvouwt zich tot een vurig pleidooi voor regelloosheid. Eigenlijk ook moralistisch, maar dan in de vorm van een kekke opstand tegen vertrutting." - ★★★★ de Volkskrant (2017)

"Regisseur Sanne Nouws maakte – losjes geïnspireerd op Pirandello’s Hendrik IV – een eigentijds en verfrissend relaas over de lol van waanzin, jezelf redden en je niet bang laten maken." - ★★★★ Theaterkrant (2017)

"Het is spannend, grappig en continu op de grens van wat wel en niet kan" - KidsErOpUit

Credits

regie en tekst Sanne Nouws | spel Femke Arnouts, Lottie de Bruijn, Joep van der Geest, Len Pillen | scenografie Liesje Knobel en Sanne Lips | licht ontwerp Wilfred Loopstra | muziek Niels Kuiters | Hendrik IV ongeschikt voor kinderen is in 2016 ontwikkeld als STIP Productie | acquisitie en tourneeplanning Bureau Berbee & Jansen