Anne van Zantwijk

De Avond is Ongemak

Bos Theaterproducties
di 23 jan - 20:15
di 23 jan 2024
20:15
  • di 23 jan 2024
    20:15
    Koninklijke Schouwburg
    Grote zaal

Het beklemmende verhaal De avond is ongemak, naar de veelgeprezen debuutroman van Marieke Lucas Rijneveld, is voor het eerst in het theater te zien!    

Voorafgaand aan deze voorstelling bieden we de mogelijkheid om te dineren in ons restaurant. Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

De avond is ongemak

Door de ogen van jongste zus Jas, gespeeld door Jip Smit, zien we dat een streng gereformeerd boerengezin wordt ontwricht door de plotselinge dood van hun zoon. Jas ontspoort langzaam. Worstelend met schuldgevoel, voert ze ontroerende gesprekken met haar overleden broer. Gespeeld door Jips eigen tweelingzus Imke Smit. Fantasie en werkelijkheid verstrengeld met elkaar.  

Van bestseller naar toneelstuk

De avond is ongemak is een verstikkend en schrijnend verhaal, opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza. Elke zin is een klein kunstwerkje. De theaterbewerking wordt op prachtige wijze verwezenlijkt door schrijver Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers, twee van de meest talentvolle theatermakers van dit moment. Samen maken zij een hartverscheurende en ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel. 

In de media

"Prachtige, soms hartverscheurende scènes" - de Volkskrant

"Ontroerende voorstelling" - EW

"Indrukwekkend alledaags en toch uitzonderlijk eigen" - Friesch Dagblad

Credits

Producent Inge Bos | Regie Nina Spijkers | Bewerking Jibbe Willems | Met Jip en Imke Smit, Aus Greidanus Jr., Anne Lamsvelt, Pauline Foest en Xander van Vledder | Decorontwerp Dennis vanderBroeck | Kostuumontwerp Bernadette Corstens | Lichtontwerp Tim van 't Hof