Het Indisch Interieur

Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Bo Tarenskeen e.a.
zo 16 okt - za 5 nov
zo 16 okt 2022
-
za 5 nov 2022

In Het Indisch Interieur onderzoekt schrijver en regisseur Bo Tarenskeen hoe het Indische oorlogsverleden nog steeds doorwerkt in de huidige generatie Indische Nederlanders.  

Je bent gedurende een avond en nacht getuige van een Indische familie waarvan de pater familias (Hans Dagelet) probeert zijn erfenis te verdelen onder zijn kinderen (Bussemaker, De la Parra, Tarenskeen), kleinkinderen (Mingus Dagelet) en aanhang. Drie generaties buigen zich over alles wat het familiehuis herbergt: stille getuigen van een gewelddadig, mysterieus en complex verleden dat nog steeds doorwerkt in alle haarvaten van de Nederlandse maatschappij.  

Tarenskeen schreef met Het Indisch Interieur een scherp familiedrama. Achter elk erfstuk schuilt een verhaal, maar de erfgenamen lijken niet echt happig om die verhalen aan te horen. Drie generaties Indo’s én hun Nederlandse partners blijken nog steeds te worstelen met een tropisch trauma dat allesbehalve afgerond is. 

★★★★ Een voorstelling die je niet wil mislopen dit seizoen.

NRC

Credits

Tekst en regie Bo Tarenskeen | Cast Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Reinout Bussemaker, Bo Tarenskeen, Mingus Dagelet en Amarenske Haitsma | Producent Stichting De Tienduizend Dingen, Olivier Schneider | Coproducent Theaterfestival Boulevard | Partner Prins Bernhard Cultuurfonds, Theaterbureau De Mannen