Anne Claire de Breij

Brown Sugar Baby

Het Nationale Theater | Eric de Vroedt
zenuwslopende komedie met live jazzmuziek
vr 5 apr - za 1 jun
vr 5 apr 2024
-
za 1 jun 2024

Brown Sugar Baby is een swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Deze nieuwe voorstelling van Eric de Vroedt (De eeuw van mijn moeder) wordt gespeeld door elf muzikanten en acteurs, met onder andere Hein van der Heijden, Esther Scheldwacht en Mariana Aparicio.  

1935, Hotel der Nederlanden in Batavia, Nederlands-Indië. De Indische familieband Brown’s Sugar Babies maakt zich klaar voor de grote finale van het jazzconcours. De feestzaal stroomt vol, maar backstage gaat er van alles mis. Een van de zangeressen is haar stem kwijt. De drummer moet last minute vervangen worden. En het jongste zusje van de familie is al dagen zoek. Ondertussen wemelt ‘t in het hotel van de meest schimmige figuren. Terwijl de problemen zich razendsnel opstapelen, zet bandleider Kurt alles op alles om zijn show te redden.   
 
Brown Sugar Baby is een nieuwe toneeltekst van Eric de Vroedt geïnspireerd op de verschillende jazzbands van zijn opa en een verborgen familiegeschiedenis. Elf acteurs en muzikanten spelen deze swingende en zenuwslopende komedie over een Indische jazzband. Het verhaal speelt zich af in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie, een tijd waarin het Indonesische nationalisme door de Nederlanders steeds harder werd onderdrukt, maar amper nog viel te negeren.   

Credits

Tekst en regie: Eric de Vroedt 
 
Cast: Mariana Aparicio, Emma Buysse, Mingus Dagelet, Hein van der Heijden, Fjodor Jozefzoon, Esther Scheldwacht, Kurt Schwab, Betty Schuurman, Eddie B. Wahr, June Yanez  
 
Kostuums: Lotte Goos 
Compositie & muziek: Florentijn Boddendijk, Remco de Jong 
Licht: Bernie van Velzen 
Dramaturgie: Willemijn Barelds  
Educatiemakers: Dimphna van Kempen, Martha Villada Márquez, Laura van Zuijlen (contextprogramma) 

Campagnebeeld: Anne Claire de Breij
Met dank aan Hotel Des Indes voor ter beschikking stellen van de locatie