Dick Teske

Gemmetje Victoria

Yvonne Keuls & Max Douw
di 7 nov - do 9 nov
di 7 nov 2023
-
do 9 nov 2023

Yvonne Keuls en Max Douw komen in november drie dagen lang terug naar het Paradijs, het zoldertheater van de Koninklijke Schouwburg. Zij spelen dan Gemmetje Victoria, de theatrale bewerking van het succesvolle boek van Yvonne Keuls. De tekst is van Yvonne, Max maakte en zingt de liedjes. Het duo staat garant voor een heerlijke voorstelling.

Gemmetje Victoria heeft zeventien kindertehuizen achter de rug, acht pleeggezinnen en drie psychiatrische inrichtingen als ze als een wilde kat bij Yvonne komt die haar vervolgens 25 jaar om zich heen heeft. Yvonne doet verslag van Gemmetjes hartverscheurende leven, maar reken maar dat u zult lachen, want Gemmetje is een overlever en ze voedt zich met humor.   

Over Yvonne Keuls en Max Douw

Yvonne Keuls (1931) heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Ze brak midden jaren zeventig door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, waarin ze onderwerpen aan de kaak stelde waar weinig mensen over spraken en licht scheen op delen van de samenleving die in de schaduw waren gevallen. Ze deed dat altijd met precisie, respect en natuurlijk humor. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur.

In Max Douw (1983) heeft Yvonne Keuls een partner in crime gevonden. Hij is kleinkunstenaar en muzikant en bezit een grote dosis humor. Max heeft poëtische, fijnzinnige liedjes bij Yvonnes verhalen gemaakt. Samen traden Yvonne Keuls en Max Douw op met hun voorstellingen Bericht van twee niet-gekke dames en Den Haag, mijn lief.