Dit zie je met de familie

Seizoen 2023/2024

Binnenkort zie je op deze pagina de nieuwe familie- en jeugdvoorstellingen in onze theaters. Er komen regelmatig nieuwe voorstellingen bij.

Wil je weten welke voorstellingen er allemaal te zien zijn in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal 3?

Bekijk alle voorstellingen

 • Hé, wie zit er op de wc

  Vanaf2 Producties
  zo 24 sep

  Wie kent ze niet? De hilarische prentenboeken Hé, wie zit er op de wc? en Retteketet! We gaan nog niet naar bed! van Harmen van Straaten. Twee boeken vol humor waarin een jongetje ons meeneemt in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten en allerlei gekkigheden verzinnen om maar niet naar bed te hoeven. Acteur en poppenspeler Alexander Brouwer brengt de prachtige prenten uit beide boeken tot leven in een fysieke theatervoorstelling vol verrassingen en humor.

 • Sol bémol (6+)

  D'irque & Fien
  vr 13 okt
  -
  zo 15 okt

  Wauw! De prijswinnende familievoorstelling Sol Bémol  van Compagnie D’irque & Fien komt terug tijdens het jeugdfestival De Betovering. Ga mee op een muzikale reis vol uitdagingen en verrassingen. Met piano’s die uit de lucht komen vallen, prachtig spel en heel veel liefde en geluk. 

 • VO-LU-ME (1,5+)

  Het Laagland
  zo 18 feb

  Al het gewone wordt als vanzelf bijzonder in VO-LU-ME. Deze nieuwe Laaglandvoorstelling en het vervolg op de succesvolle voorstelling WOOSH! biedt de allerkleinsten van 1,5 tot 3 jaar een eerste kennismaking met theater. Karlijn Hamer en Bram van Helden nemen het publiek stapje voor stapje mee in hun verbeelding.

 • Herfstwerkplaats (8-12 jaar)

  Laken, ladder, actie!
  Schuilt er in jou een maker?
  zo 15 okt
  -
  do 19 okt

  Schuilt er in jou een maker? Doe dan mee met onze herfstwerkplaats in de herfstvakantie! Van zondag 15 tot en met donderdag 19 oktober maken we samen een voorstelling in de HNT Studio's: het gebouw naast de Koninklijke Schouwburg, waar wij ook altijd repeteren voor onze eigen voorstellingen. We sluiten af met een presentatie waar iedereen naar mag komen kijken. De werkplaats wordt geleid door een theaterdocent én een beeldend kunstenaar!

  Deelname aan de herfstwerkplaats kost € 85 (of € 42,50 met een Ooievaarspas).

 • Anansi de spin – sterker dan olifant (4+)

  Vanaf2 Producties
  do 19 okt

  Een wonderlijke, muzikale poppentheatervoorstelling waar het vertellen van de verhalen van Anansi centraal staat.

 • DIT IS NIET DE TITEL (7+)

  compagnie barbarie | BRONKS
  do 19 okt

  We hebben een nieuwe voorstelling gemaakt die gaat over liegen. 
  Alhoewel dat niet helemaal waar is. 

 • Meester Kikker (5+)

  De Grote Haay
  vr 20 okt

  Een gloednieuwe mjoesikal voor iedereen vanaf 5 jaar, naar het boek van Paul van Loon. Na het succes van het boek en de film komt dit spannende en grappige verhaal nu naar het theater!

 • WAS (2+)

  Casier & Dies
  za 21 okt
  -
  zo 10 mrt

  Er was was
  er is was
  er zal altijd was zijn
  maar deze was is weer zo fris als ‘ie was

 • Eerlijk is Eerlijk als het ware  (6+)

  Een filosofische misdaadkomedie
  zo 5 nov

  Het beroemde dievenduo Bonnie en Klaus is eindelijk gevangen. Waar ze eerst uitblonken in stelen, liegen en alles voor jezelf houden, moeten ze nu alles delen in hun cel. Een bed, een stoel, een deur, een raampje, een wc pot. En de vieze maaltijd die ze van een vreemde gevangenbewaarder krijgen. Hoewel ze nooit hebben geleerd om eerlijk te zijn, moeten ze het nu proberen: in ruil voor vrijheid...

 • Koning Gilgamesj (8+)

  Urban Myth | Theater De Krakeling | DIEHELEDING
  zo 5 nov

  Koning Gilgamesj is een eigentijdse hervertelling van het oudste geschreven epos ter wereld. Dit verhaal wordt verteld op dikke hiphop-beats en gaat over vriendschap en verlies. Het publiek krijgt invloed op de gebeurtenissen op het podium. De toeschouwers bepalen met behulp van een interactieve puzzel-box hoe het muzikale verhaal zich verder ontvouwt. Beats, puzzels, rap en een eeuwenoud universeel heldenverhaal, zijn de ingrediënten voor een ultieme interactieve ervaring in deze theatergame.

 • Rappe en de Rots (4+)

  Tg. Winterberg
  zo 12 nov

  Iedereen noemt hem Rappe,
  want hij haast van hot naar her.
  Rappe die raast altijd,
  heel snel en mijlenver.
  Dag in dag uit,
  en heen en terug,
  rent razende Rappe vliegensvlug.

 • Diep in de zee (2+)

  Rauches Engel | Dagmar Chittka
  zo 19 nov

  Kijk, voel en luister mee: “Ik laat me zakken in het zachte koele water en duik onder in de golven tot ik in een magische onderwaterwereld van de zee beland. Hier is het zo stil en alles vertraagt…Vissen, planten en bizarre onderwaterwezens verschijnen voor mijn ogen, op afstand zie ik fluorescerend licht. Wat ligt er nog allemaal verborgen in de diepte van de oceaan?”

 • 1000+1 nacht (8+)

  De Toneelmakerij | Sadettin K
  zo 26 nov

  Wetenschap en fantasie, verstand en verbeelding - allebei horen ze bij het menselijk bestaan. Allebei zijn ze nodig om te overleven. Meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz schittert in de nieuwe familievoorstelling 1000+1 nacht, een samenwerking van de Toneelmakerij en Sadettin K voor iedereen vanaf acht jaar. Ontroerend muziektheater over de kracht van het vertellen van verhalen. Met prachtige oosterse livemuziek, zang en oogstrelende decors.

 • Doe eens lief

  Maas theater en dans
  do 28 dec

  In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

 • Oei Oei Bevolkingsgroei (3+)

  Maas theater en dans
  vr 5 jan

  Ouders, je kunt niet mét, maar ook niet zonder ze. Oei Oei Bevolkingsgroei is een voorstelling over opvoeding en hardnekkige rolpatronen. Wie leert er nu van wie en wie draagt er hier de broek/rok/broekrok. Een absurdistische peuterperformance over een echtpaar dat in sneltreinvaart zomaar baby’s krijgt en niet goed weet wat ze ermee aan moeten.

 • Oma (3+)

  Mime Wave
  zo 7 jan

  Door de ogen van Misha is oma een oude vrouw die moeilijk loopt. Misha vindt haar wel lief, maar saai, want ze kunnen nooit samen rennen of fietsen. Gebruikmakend van zowel beeldend als fysiek theater ziet Misha oma langzaam transformeren in wie ze vroeger was. Een acrobate en danseres. Misha geniet en kijkt om steeds meer te weten te komen. Dus dat allemaal wás en ís oma!

 • Pech (8+)

  George & Eran Producties
  zo 7 jan

  Pech van George en Eran producties is een muzikale magisch-realistische familievoorstelling over pech waar sommige mensen meer en anderen minder mee te maken krijgen. De voorstelling is tot stand gekomen op basis van filosofische gesprekken met kinderen over pech.

 • The Neverending Story (8+)

  Het Oneindige Verhaal
  zo 28 jan

  Bastiaan wordt gepest om zijn rijke fantasie. Hij trekt zich graag terug op een zolder waar hij het boek Het oneindige verhaal leest. Langzamerhand komt hij terecht in een wereld boordevol verhalen.  

 • Birds (12+)

  DOX
  do 15 feb

  Echte vrijheid, hoe ziet die eruit? Hoe deal je met de toekomst als je geen veilig nest hebt gehad? Ben je wel klaar voor de maatschappij? En is de maatschappij wel klaar voor jóú? In Birds word je meegezogen in de belevingswereld van de jongeren die wonen in een jeugdzorginstelling. De jonge talentvolle choreograaf en danser Dalton Jansen won in 2022 met deze voorstelling vol dans, spoken word en muziek een Zilveren Krekel.

 • Een Kleine Anatomie (4+)

  De Dansers
  zo 18 feb

  Mijn armen zijn langer dan de jouwe, dus ik kan jou van verder weg omduwen. Jij hebt hele kleine vingers om snel mijn veters los te friemelen. Jouw mond is het grootst, dus daar past een hele boterham in. Jouw hoofd is zo klein, dat het helemaal in mijn oksel kan verdwijnen. Mijn schouders zijn het breedst en jouw neus het grappigst.