Kerstvakantie bij Het Nationale Theater🎄

Wanneer de winter net begonnen is en de dagen op z'n kortst zijn, hebben wij een prachtig jeugdprogramma in onze zalen! Tijdens de kerstvakantie zie je in Theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg de leukste familievoorstellingen. Kom je gezellig langs? 

 • Doe eens lief (2+)

  Maas theater en dans
  do 28 dec

  In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

 • nijntje de musical (2+)

  naar de verhalen van Dick Bruna
  wo 3 jan
  -
  wo 21 feb

  Hoera: nijntje komt naar het theater! Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen.

   

  Tip: Voorafgaand aan de voorstelling op 18 okt kan je gezellig cake versieren in ons restaurant! Spikkels, slagroom, fruit of chocola. Wat vind jij het lekkerst op je cake? Tickets voor het cake versieren selecteer je gemakkelijk tijdens het bestelproces van je voorstellingskaartje. 

 • BROKKEJOK (4+)

  Filiaal theatermakers
  do 4 jan

  Leugens maken brokken. Dat wordt gezegd. Fantaseren is ook een beetje liegen, je verzint allerlei dingen die niet écht zijn, niet bestaan. Fantaseren mag altijd. Maar wanneer ben je dan een jokkebrok? Met deze vraag gaat coupdeboule aan de haal.

 • Oei Oei! (3+)

  Maas theater en dans
  vr 5 jan

  Ouders, je kunt niet mét, maar ook niet zonder ze. Oei Oei Bevolkingsgroei is een voorstelling over opvoeding en hardnekkige rolpatronen. Wie leert er nu van wie en wie draagt er hier de broek/rok/broekrok. Een absurdistische peuterperformance over een echtpaar dat in sneltreinvaart zomaar baby’s krijgt en niet goed weet wat ze ermee aan moeten.

 • Bully Bully (3+)

  Maas theater en dans
  vr 5 jan

  Een peutermusical over kinderachtige grote mannen. Deze hit van Maas theater en dans is fysiek, onstuimig en dwars. Twee spelers, veel liedjes, irritant gedram, grappig geruzie, maar wel een happy end! Voor iedereen die jong is of zich zo voelt. 

   

  BullyBully heeft een Zilveren Krekel gewonnen in de categorie 'Meest Indrukwekkende Productie'!

   

  English | BullyBully is a musical for toddlers in the style of West Side Story. What to expect? Two performers, many songs, funny quarrels, a bit of bickering and - eventually - a happy ending!

   

  Winner of the price Zilveren Krekel for 'Most Impressive Stage Production'!

 • ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM (6+)

  Theater Artemis
  za 6 jan

  ANDERS IS EEN HELE NORMALE ZWEEDSE VOORNAAM stelt de vraag waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Het hele leven zit vol afspraken over hoe we ons moeten gedragen. Stel je eens voor wat er gebeurt als die afspraken er niet meer zijn?

 • Oma (3+)

  Mime Wave
  zo 7 jan

  Door de ogen van Misha is oma een oude vrouw die moeilijk loopt. Misha vindt haar wel lief, maar saai, want ze kunnen nooit samen rennen of fietsen. Gebruikmakend van zowel beeldend als fysiek theater ziet Misha oma langzaam transformeren in wie ze vroeger was. Een acrobate en danseres. Misha geniet en kijkt om steeds meer te weten te komen. Dus dat allemaal wás en ís oma!

 • Pech (8+)

  George & Eran Producties
  zo 7 jan

  Muzikale magisch-realistische familievoorstelling over een moedig meisje.

   

 • De grote ik heb hier geen zin in show (4+)

  Theater Artemis
  zo 7 jan

  In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Wanneer ze zich eventjes onbespied wanen, blijken ze toch in beeld te zijn!


  Vluchten kan niet, dus ja...
  dan moet je iets...
  show, entertainment...
  maar hoe? 


  In de paniek in hun ogen zie je hun hartstochtelijke wens: zo snel mogelijk terug naar het donker, weg uit het helse licht! 

   

  English

   

  This wordless play for young children shows what happens when unsuspecting people are suddenly put in a literal spotlight. Right when they think they’re unobserved, they suddenly realize they’re front and center. You can’t run… you can’t hide, so you… put on a little show? But how!?