ONDERONS

DE TOKO
za 5 okt en vr 21 mrt
za 5 okt 2024
en
vr 21 mrt 2025

Twee vrienden staan op een kruispunt in hun leven. Gaan ze door zoals ze altijd hebben gedaan, of gaan ze de verandering tegemoet? Met dans, spel en zang vertelt De Toko een authentiek en persoonlijk verhaal.

Met alles wat hun leven als Zuid-Oost Aziaat ze heeft gegeven, komt langzaam het besef dat hoe zij worden behandeld, niet voor de meeste mensen geldt. In het specifiek de witte medemens. Wanneer de 3e generatie opstaat om zijn verhaal te delen, om het onrecht te bespreken, lijkt dat voor de 1e generatie zo makkelijk nog niet. Dit terwijl ze toch echt dezelfde leeftijd hebben.

De zoektocht naar hoe zij zich verhouden tot elkaar komt steeds meer op spanning te staan. Is de vriendschap bestand tegen de verschillende verlangens en de voortdurende onrechtvaardigheid?

Via fysiek theater, dans, spel en zang brengen zij de verhalen die nog niet zijn verteld. Met hun eigenheid en verlangen naar humor creëren zij een plek waar eenieder zich in kan herkennen of inzicht kan geven.

Credits

Concept & performance Art Wutthinan Srisayam & Joey von Grumbkow | Regie Dewi Kasmo | Dramaturgie Aukje Verhoog | Dansdramaturgie Phapbi Ngo | Componist Adriaan Stoop