Korosh Shahbazi

MYSTIC

ICK Dans Amsterdam, Illusionary Rockaz Company, Amsterdams Andalusisch Orkest, de Meervaart
za 22 mrt - 20:00
za 22 mrt 2025
20:00
  • za 22 mrt 2025
    20:00
    Koninklijke Schouwburg
    Grote zaal

Met een achtergrond in de hiphopcultuur gaat Shailesh Bahoran in de samenwerking met ICK Dans Amsterdam op avontuur met de dansers van het ensemble met een klassieke/hedendaagse achtergrond. Kruisbestuiving wordt ook gezocht in de muziek en de spirituele aspecten van de cultuur van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Zes muzikanten spelen live mee tijdens de voorstelling.

Voortbouwend op zijn eerdere werken, zoals SHAKTI en AGHORI, waarin Indiase levensbeschouwing en Hindoestaanse cultuur uitgangspunten vormen, zoekt Shailesh Bahoran in MYSTIC naar de universaliteit van het mystieke. Hoe kan iets in verschillende culturen, in verschillende tijden, op verschillende plekken, en bij allerlei verschillende mensen eenzelfde ervaring teweegbrengen?

Over de makers

Shailesh Bahoran en IRC

Shailesh Bahoran is een Surinaams-Hindoestaanse choreograaf, danser en theatermaker. Met stevige roots in de hiphopcultuur heeft hij zich zowel solo als met zijn IRC gespecialiseerd in de op straat ontstane dansstijlen popping en breaking. Bahoran heeft o.a. gewerkt met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Conny Janssen Danst en ISH Dance Collective.

De Zwaan voor ‘Meest indrukwekkende dansproductie’ werd toegekend aan Shailesh Bahoran voor zijn voorstelling AVATARA gemaakt met de Duda Paiva Company.

Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) treedt op van Granada tot en met Bagdad en heeft meerdere succesvolle theaterproducties op zijn naam staan, waaronder REMLA, ZIEL|ROUH en Jihad van Liefde.

ICK-ensemble

ICK Dans Amsterdam is inmiddels stadsdansgezelschap van Amsterdam en tekende afgelopen jaren voor diverse nationale en internationale coproducties.

Credits

choreografie: Shailesh Bahoran    
dansers: ICK-ensemble (ICK Dans Amsterdam)

MYSTIC is een productie van ICK Dans Amsterdam in coproductie met Illusionary Rockaz Company (IRC), Amsterdams Andalusisch Orkest en de Meervaart