Movies that Matter Festival 2024

Mensenrechtenfilmfestival
vr 22 mrt - za 30 mrt
vr 22 mrt 2024
-
za 30 mrt 2024
  • vr 22 mrt 2024
    -
    za 30 mrt 2024
    Theater aan het Spui
    Alle zalen

Het Movies that Matter Festival, één van 's werelds meest toonaangevende mensenrechtenfilmfestivals, vindt dit jaar plaats van 22 maart t/m 30 maart. Zoals ieder jaar staan de zalen van Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui negen dagen lang met ruim 90 films, programma’s en debatten in het teken van mensenrechten, maatschappelijke onderwerpen en de geëngageerde film.

Zie voor het volledige programma, tickets en praktische informatie de website van het festival:


festival website

Dit jaar staat Turkije als land centraal: met roerige verkiezingen en de allesverwoestende aardbeving nog in het achterhoofd, ziet het festival aanleiding voor een sterk filmprogramma, panels en tentoonstellingen.

Verwacht een uitgebreid programma met indrukwekkende, urgente en aangrijpende speelfilms, documentaires en korte films. Speerpunt van het festival is context bieden bij de films met inspirerende gesprekken, optredens en Q&A’s. Zoals iedere editie zullen verschillende regisseurs, activisten, denkers, deskundigen en verschilmakers op het festival aanwezig zijn.

De idealistische hoop dat het overgrote deel van de wereldbevolking in relatieve vrede zou kunnen leven, lijkt verder weg dan ooit. Net als ieder jaar zetten we film in als ‘wapen’ om de wereld een klein beetje beter te maken.

Margje de Koning, artistiek directeur

Credits

Het Movies that Matter Festival 2024 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartners Nationale Postcode Loterij en Gemeente Den Haag en (deels onder voorbehoud) partners als Amnesty International, ASN Foundation, Creative Europe Media, Fonds 1818, Fonds 21, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, vfonds, VEVAM en VSBfonds