Cameretten Festival

58e editie
za 14 sep en za 30 nov
za 14 sep 2024
en
za 30 nov 2024

Cameretten Festival, het oudste cabaretfestival van Nederland, heeft zich definitief genesteld in Den Haag. Na twee geslaagde Haagse edities, zal op zaterdag 14 september een van de voorrondes worden gehouden in Theater aan het Spui. Op 30 november is de finale bij ons in de Koninklijke Schouwburg. Ben je erbij?

Voorrondes

Bij de voorrondes van Cameretten Festival ontdek jij als eerste nieuw cabarettalent! Benieuwd welk fris en vers talent we dit jaar ontdekken? Klaar voor een spannende avond met hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale pareltjes? Zorg dan dat je erbij bent bij de voorronde in Theater aan het Spui! Per avond spelen vijf cabaretiers een deel van hun programma. Na drie voorrondes (de andere twee voorrondes spelen in Theater de Regentes en Theater Dakota) worden er zes acts gekozen die doorstromen naar de halve finales en misschien wel de finale in de Koninklijke Schouwburg in november.

Finale

De drie acts die de finale weten te bereiken zullen op 30 november strijden voor eeuwige roem en zullen alles uit de kast trekken om er met de winst vandoor te gaan. Goede grappen, bijzondere typetjes, wervelende sketches en muzikale juweeltjes: tijdens de finale-avond komt van alles voorbij. 

Maak kennis met een nieuwe generatie cabaretiers die de komende jaren de Nederlandse theaters gaan bestormen! Met een beetje geluk zullen ze zich voegen bij de grootheden die eerder in de finale stonden van Cameretten, zoals o.a. Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Jandino Asporaat, Patrick Laureij, Plien & Bianca, Daniël Arends, René van Meurs, Ronald Goedemondt, Guido Weijers en velen meer.

Hier moet je bij zijn!

De halve finales vinden plaats op 28 en 29 november in Theater Diligentia