Je bent wat je eet
-
za 20 jan 202415:45 - 17:15Met Vanja van der Leeden (Indorock, Insane), Judith Cyrus (Paramaribo), Sun Li (Chin. Ind. Rest) en gespreksleider Hassnae Bouazza (Spicy Chef, Streetfood).Theater aan het SpuiZaal 2
Chef, food stylist en auteur Vanja van der Leeden, Nederlandse met Indische roots, is onder andere dankzij haar kookboek Indorock, het satéboek Indostok en haar nieuwste gerechten- en verhalenboek Insane ('gekmakend lekker en best gezond') een begrip in de Nederlandse keuken.
Judith Cyrus is kok en schrijft over koken. Ze groeit op in een Surinaams gezin in Noord-Holland, waar haar moeder haar opvoedt met pom, bakkeljauw en moksi-alesie maar ook met oesters, asperges en een glas wijn. In 2021 brengt ze haar eerste kookboek uit: Paramaribo, een culinaire smeltkroes en opent ze haar lunchroom De buitenvrouw in Amsterdam.
Sun Li debuteert in 2016 met De zoetzure smaak van dromen: het familieverhaal achter een Chinees restaurant. In 2023 veschijnt Chin. Ind. Rest. kookboek, dat Li schreef samen met Danny Lee, Ka Fai Lee en Yan Ting Yuen: het omvat naast de klassiekers - van babi pangang, bami, foe yong hai tot koe loe kai - ook gerechten die het personeel zelf eet en blikt terug op de geschiedenis van deze restaurants in Nederland.
Gespreksleider is schrijver Hassnae Bouazza die samen met Michelin-sterrenkok Soenil Bahadoer Spicy Chef (2020) en Streetfood (2022) schreef, twee culinaire boeken met verhalen en Surinaams-Indiase recepten. In 2022 verschenen ook van haar hand: haar ‘levenswerk’ Een koffer vol citroenen, een requiem voor en portret van haar moeder.