Connie Palmen - door Fjodor Buis

Friday Night Unlimited

Connie Palmen | Celeste Ng (VS) | Emilienne Malfatto (FR) | Aminatta Forna (VK) | Annelies Verbeke (BE)
Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival
vr 19 jan - 20:00
vr 19 jan 2024
20:00
  • vr 19 jan 2024
    20:00
    Theater aan het Spui
    Alle zalen

Friday Night Unlimited is een grootse, heerlijk gevarieerde Writers Unlimited Festivalavond over en met boeken, films, verhalen, gedichten en actuele kwesties op vijf podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Schrijvers, dichters en artiesten uit binnen- en buitenland treden op in gesprekken, dragen voor en vertellen over hun favoriete boeken en films.

Prominente gasten zijn, onder meer, Connie Palmen, Celeste Ng (VS), Emilienne Malfatto (FR), Ronelda Kamfer (ZA), Tash Aw (FR) en Anne Boyer (VK).

Bestel tot 27 december je ticket(s) met vroegboekkorting voor €25 ! Hierna kost een regulier ticket €30.

Tijdens Friday Night Unlimited kies je een eigen route uit zo’n twintig programma's op zes podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. De programma's duren circa 20 tot 60 minuten en zijn Nederlands of Engels gesproken. In de foyers zijn drankjes verkrijgbaar en verkoopt boekhandel De Vries Van Stockum boeken en dichtbundels van de optredende auteurs.

Zin in meer festival? Bezoek dan zaterdag 20 januari ook Saturday Night Unlimited met andere programma’s, optredens en interviews.

Programma

Friday Night Unlimited opent met optredens van internationaal gerenommeerde auteurs als Celeste Ng en Aminatta Forna. De Amerikaanse Celeste Ng is bekend om haar romans Wat ik nooit eerder heb gezegd (Everything I Never Told You), Kleine brandjes overal (Little Fires Everywhere) en Onze verloren harten (Our Missing Hearts). Aminatta Forna schildert in The Hired Man (2013, Het huis met de schaduw) op briljante wijze slepende spanningen in één dorp in het naoorlogse Kroatië. In haar roman Happiness (2018, De paradox van geluk) biedt een Ghanese psychiater op bezoek in Londen een blik op Europa door Afrikaanse ogen.

Prominente deelnemers uit Nederland zijn Connie Palmen, die onlangs haar nieuwe boek Voornamelijk vrouwen uitbracht, Annelies Verbeke en Mira Feticu, die in gesprek gaan over hoe je als schrijver tijd versnelt of vertraagt.

Verder onder meer: Strijders!  Helden uit Suriname en de Cariben met spoken word, muziek, dans en verhalen door Gershwin Bonevacia, Dean Bowen, Julien Ignacio, Raj Mohan, OTION - Master of Ceremonies en Karin Amatmoekrim. Het Zwarte Schaap, het nieuwe platform voor spoken word en gesproken literatuur in Den Haag, presenteert een programma met optredens door jonge makers uit Den Haag en omstreken.