Joris Jan Bos

Paradise Lost

Musica Poetica | John Milton
zo 14 apr - 11:00 - 12:30
zo 14 apr 2024
11:00 - 12:30
  • zo 14 apr 2024
    11:00 - 12:30
    Koninklijke Schouwburg
    Paul Steenbergen Foyer

In 1658 begon de blinde John Milton aan zijn dochters en vrienden een gedicht te dicteren dat de volgende twee eeuwen een referentie zou worden voor dichters en schrijvers; Paradise Lost.

In dit programma worden voorgedragen fragmenten afgewisseld met zettingen van Miltons gedicht door componisten als Johann Ernst Galliard, John Christopher Smith en anderen, ter herdenking van de 350e sterfdag van John Milton.

Paradise Lost vertelt de epische daden van de gevallen engel Lucifer, wiens trots en afgunst de val van de mens en de verdrijving van Adam en Eva uit de Hof van Eden veroorzaken. Het gedicht was de basis voor verschillende composities, zoals Haydns Schöpfung.

In de media

CLASSICAL MUSIC NETWORK
“Het Musica Poetica ensemble profiteert van de spannende en temperamentvolle regie van Jörn Boysen: zowel de opbouw van de crescendo's als de contrasterende nuances met sterke accenten verraden een bevlogen dirigent en een uitstekende begeleider.”

Musica Poetica

Geniet op zondagochtend van 'vergeten' muziek uit de Renaissance en Barok met het gezelschap Musica Poetica. Onder de bevlogen leiding van klavecinist, dirigent en componist Jörn Boysen spelen zij met originele instrumenten en geïnformeerd door de historische context met musici van over de hele wereld. Tussen de muziek door vertelt Boysen met enthousiasme over de instrumenten en wat ervoor nodig is om deze muziek levend te houden en te kunnen (blijven) spelen.

Musica Poetica speelt vier concerten per jaar, allemaal in de klassieke foyers van de Koninklijke Schouwburg.

Lees meer over het werk van Musica Poetica op de website:

musicapoetica.nl