Het is niet nieuw

Geoffrey van der Ven
di 17 okt - 20:30
di 17 okt 2023
20:30
  • di 17 okt 2023
    20:30
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

Een poëtische geschiedenisles over de queer geschiedenis van Afrika. Het continent heeft een rijke, maar verborgen queer geschiedenis. Doordat deze verhalen nooit verteld worden, ontbreekt deze kennis bij het maken van huidige politieke en sociale keuzes.

In Het is niet nieuw onderzoekt Geoffrey van der Ven hoe hij zich als homoseksuele man van half-nigeriaanse afkomst verhoudt tot deze onvertelde verhalen: hoe nieuw is zijn verhaal?

Door middel van spoken word, storytelling en multimedia neemt Geoffrey het publiek mee in de verborgen geschiedenis van de queer community, Afrikaanse tradities en de heldenverhalen die niet nieuw zijn, maar te lang ongehoord.

Ik ben bang dat als we het niet hebben over deze verhalen, dat die toekomst nooit zal komen

Geoffrey van der Ven in 'Het is niet nieuw'

In de media

THEATERKRANT
“Geoffrey van der Ven verrast het meest met zijn innemende verhalenmedley Het is niet nieuw. Soepel wekt hij historische queer-personages tot leven, uit vorige eeuwen in wat nu Nigeria, Angola en Uganda heet. Meer dan een kamerscherm, een tafel, Nigeriaanse gewaden en wat rekwisieten heeft deze Nederlands-Nigeriaanse spoken-word-artiest niet nodig om het publiek mee te tronen naar zijn sympathieke activisme.”

Over Geoffrey

Geoffrey van der ven kijkt met een nieuwsgierig oog naar de wereld. Hij maakt mee, luistert en zet verhalen op tafel. Zijn stukken zijn scherp, kritisch en vaak activistisch. Voordrachten zijn persoonlijk, gebouwd rondom de queer en BIPOC identiteit. Als spoken word artiest en theatermaker vertelt hij de verhalen die te lang ongehoord zijn gebleven.

Eerder won hij de ‘Poet of the Year’ Award bij Queer & Feminist Poetry Awards, was zijn voordracht te horen bij het Eurovisie Song Festival, en trad hij op bij Rotterdam Pride en Museumnacht.