Europa Draait Door LIVE- De Verkiezingsshow

Wat staat er op het spel voor Europa?
Haagsch College
di 21 mei - 20:15 - 21:45
di 21 mei 2024
20:15 - 21:45
  • di 21 mei 2024
    20:15 - 21:45
    Koninklijke Schouwburg
    Grote zaal

In een speciale avond van de populaire VPRO podcast Europa Draait Door duiken Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit vlak voor de Europese verkiezingen op geheel eigen wijze in de campagne en de belangrijkste verkiezingsthema’s. Zo gaan de heren onder andere in gesprek met demissionair minister Kajsa Ollongren.

Een vol programma waarin Tim en Arend Jan met humor en inhoud het publiek vakkundig wegwijs maken in het Europa van vandaag. Er is muziek van Kiki Schippers en uw eigen kennis wordt getest in de Grote Europa Draait Door Quiz.

Voorafgaand aan deze voorstelling bieden we de mogelijkheid om te dineren in ons restaurant. Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

Hoe snel moet Oekraïne lid worden van de EU? Gaan de klimaatplannen te ver of juist niet ver genoeg? En hoe beschermen we Europa nu de wereld kampt met een vijandig Rusland en opkomend China? Nooit eerder stond er zoveel op het spel bij de Europese Verkiezingen.

Arend Jan Boekestijn en Tim de Wit gaan over deze vragen in gesprek met een aansprekende gast en brengen scherpe analyses van de laatste ontwikkelingen in Europa.

De Europese verkiezingen zijn van 6 tot 9 juni 2024

De gasten

Tim de Wit is presentator van de podcast Europa Draait Door. Daarnaast presenteert hij op Radio 1 Bureau Buitenland. Eerder was hij o.a. correspondent in het Verenigd Koninkrijk en schreef hij het boek Wankel Koninkrijk.

Arend Jan Boekestijn is als historicus o.a. verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij maakt de podcasts Europa Draait Door en Boekestijn & De Wijk.

Kasja Ollongren is demissionair minister van Defensie.

Kiki Schippers is cabaretier, zangeres en columnist. Ze won o.a. de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied.

Credits

Europa Draait Door LIVE is een samenwerking tussen Haagsch College en VPRO