De Klap: HULP

De Veenfabriek
di 16 apr - 20:15 - 21:55
di 16 apr 2024
20:15 - 21:55
  • di 16 apr 2024
    20:15 - 21:55
    Theater aan het Spui
    Zaal 2

In het theatertje om de hoek bereidt een groep zorgmedewerkers een benefietavond voor. Nadat ze de beelden zagen van de vreselijke ramp in Chili konden ze niet stil blijven zitten. De handen worden massaal uit de mouwen gestoken. Ieder draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, de ingezamelde kleding gesorteerd, het buurtbandje doet een soundcheck en misschien maakt zelfs de lokale BN’er zijn opkomst. Want alle kleine beetjes helpen - toch? Gaandeweg slaat goede moed om in twijfel: we willen helpen, maar helpt het ook?  

Met HULP sluit de Veenfabriek haar drieluik KLAP af. Ieder deel is geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” en portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. Na de werelden van de journalistiek in KRANT en internationaal recht in RECHT, duikt Veenfabriek met HULP in de goede bedoelingen van zorgmedewerkers en vrijwilligers. Ieder deel van de Klap staat op zichzelf. Doen we genoeg? Doen we het juiste? Overrompeld door de complexiteit van de wereldproblematiek liggen cynisme en afstomping op de loer.  

HULP is tragikomisch muziektheater over dapper handelen en onhandig pogen het goede te doen in een wereld die steeds ingewikkelder lijkt.  

Credits

Tekst Joeri Vos en Teun Smits | Regie Joeri Vos | Regie-assistent Patsy Kroonenberg | Muziek en spel Jacobien Elffers, Roland Haufe, Patsy Kroonenberg, Phi Nguyen, John van Oostrum, Teun Smits, Nimuë Walraven, Bastiaan Woltjer | Productie Diane du Pont | Publiciteit Lies Mensink en Anna Musch | Verkoop Bureau Berbee & Jansen