De Klap: HULP

De Veenfabriek
di 16 apr - 20:15
di 16 apr 2024
20:15
  • di 16 apr 2024
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

In een buurthuis bereidt een groep vrijwilligers een benefietavond voor. Met de beelden van een verwoestende tsunami bij Chili nog op het netvlies, worden handen massaal uit de mouwen gestoken. Ieder draagt z’n steentje bij: stoelen worden klaargezet, de ingezamelde kleding wordt gesorteerd, het buurtbandje doet een soundcheck en zelfs de lokale BN’er maakt zijn opkomst. Want alle kleine beetjes helpen - toch? Gaandeweg de avond slaat goede moed om in twijfel: we willen helpen, maar helpt het ook?

Met HULP sluit schrijver en regisseur Joeri Vos zijn drieluik KLAP af. Ieder deel is geïnspireerd door de vraag “Waar doe je goed aan?” en portretteert een groep die zich (min of meer) professioneel verhoudt tot een grote en ontwrichtende gebeurtenis op het wereldtoneel. Na de werelden van de journalistiek in KRANT en internationaal recht in RECHT, duikt Veenfabriek met HULP in de goede bedoelingen van hulpverleners en vrijwilligers. Ieder deel van de Klap staat op zichzelf. Doen we genoeg? Doen we het juiste? Overrompeld door de complexiteit van de wereldproblematiek liggen cynisme en afstomping op de loer. HULP is tragikomisch muziektheater over dapper handelen en onhandig pogen het goede te doen in een wereld die steeds ingewikkelder lijkt.

Credits

Tekst Joeri Vos en Teun Smits | Concept, tekst en regie Joeri Vos | Muziek en spel John van Oostrum, Bastiaan Woltjer, Milena Haverkamp, Yamill Jones, Phi Nguyen, Jacobien Elffers e.a. | Productie Diane du Pont | Publiciteit Lies Mensink en Anna Musch