De wraak van A

Theater RAST | Ayşegül Karaca
do 11 apr
do 11 apr 2024

Ayşegül Karaca maakt in haar derde solovoorstelling korte metten met de dominante gewelddadige mannencultuur waarin ze is opgegroeid. In de voetsporen van Medea, Antigone, Demeter en Hera neemt ze de touwtjes in handen en geeft haar Griekse heldinnen een stem in het nu.

In deze lichtvoetige muziektheatervoorstelling koppelt de slechts 20 procent ziende Karaca met lef en flair haar persoonlijke verhaal aan het universele door de verbinding te leggen met personages uit de Griekse mythologie. Hoe ontsnap je aan onderdrukking? Wat als jouw belang altijd ondergeschikt is aan het algemeen belang en gelden menselijke wetten boven de Goddelijke? 

Karaca zoekt raad bij de Griekse vrouwen en godinnen die geen genoegen namen met een bijrol of onredelijke wetten maar opkwamen voor zichzelf. De wraak van A is een muzikale one-womanshow die je niet wil missen! 

Toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Deze voorstelling maken we op donderdag 11 april toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19:30 een 'meet en feel'. Wil je hiervan gebruikmaken? Reserveer dan via de betreffende link in het overzicht met de speeldata.

Wil je meer weten over onze toegankelijke voorstellingen? Kijk op www.hnt.nl/onbeperkt.

Credits

regie Moniek Merkx
script Jannemieke Caspers
spel en concept Ayşegül Karaca
compositie Jeroen Sleyfer
liedteksten Jeremy Baker
instrumenten ney, percussie