Mensen zoals jij

WAT WE DOEN
do 29 feb en vr 1 mrt
do 29 feb 2024
en
vr 1 mrt 2024

Mensen zoals jij is een persoonlijk familie epos over een familie die zwijgt. Drie generaties kunnen of willen niet praten over belangrijke gevoelens en gedachten. Het zwijgen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Aan de eettafel praten ze met elkaar over van alles, maar niet over alles. Wat betekenen gesprekken als ziekte, verlangen en angst, niet op tafel mogen of kunnen komen?

Floris van Delft, maker van Schijn en JA, vervlecht in deze voorstelling zijn eigen oer-Hollandse familiegeschiedenis met de ervaringen van mensen die hun wortels duizenden kilometers hier vandaan hebben en van wie de familieverhalen toch sprekend lijken op die van zijn eigen familie. Met deze persoonlijke voorstelling stelt hij de vraag: zijn taboes een universeel gegeven? En hoe open zijn we werkelijk in Nederland?

Verdiepingsprogramma Match My Story

Rondom Mensen zoals jij ontwikkelt WAT WE DOEN een verdiepingsprogramma over de onderwerpen uit de voorstelling, genaamd #MatchMyStory.

"In deze tijd van toenemende nadruk op verschillen willen wij juist zoeken naar wat ons verbindt en hoe we onze overeenkomsten kunnen gebruiken voor meer openheid en verbinding in onze samenleving."

Direct aansluitend op de voorstelling vindt een kort nagesprek van maximaal 20 min plaats in de zaal. "Het nagesprek wordt begeleid door jongeren waarmee we intensief samenwerken en die we samen met stichting In Dialoog hebben opgeleid tot gesprekleiders."

"Ook maken we een ‘videoketting’ waarin we de verhalen delen. Ken je dat? Een (familie)verhaal waarover wordt gezwegen, uit angst of ongemak? En dat erover praten toch oplucht? Deel je verhaal met ons en laten we samen de stilte doorbreken!"

Klik op de knop hieronder voor meer informatie over hoe je deel kan nemen:

Info en deelnemen

Credits

tekst en regie Floris van Delft
regieassistentie Jasja Renne
spel Imanuelle Grives, Simon Heijmans, Sigrid ten Napel, Juan Zyad
muziek Haytham Safia
decor- en kostuumontwerp Nicky Nina de Jong
lichtontwerp Tim van ’t Hof
technische productie en stagemanagement Remko van den Ende
lichttechniek Jeroen van der Linden
geluidstechniek Duncan Kuiperi
decorbouw Hein Drost
met dank aan: Amir, Ana, Ayoub, Bahouz, Ella, Hanan, Jessy, Margot, Mohanad, Nurettin, Selenay, Sharon, Stefanique, Sunaida, Thierry, Timo, Zoë, Stichting In Dialoog, Theaterdelta Zuid-Holland, Verhalenhuis Belvédère
productieleiding Elise de Fooij
coördinatie verdiepingsprogramma Rachid Benhammou
projectcoördinatie Judith van Hemert
marketing en communicatie Marisa Santos da Cruz & Špela Semion
zakelijke leiding Aziza Sbiti
mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, Erasmusstichting, Fonds Podiumkunsten, Fonds 1818, Gemeente Rotterdam, Gravin van Bylandt Stichting, Het Cultuurfonds, Luistergoud Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting K.F. Hein Fonds, Stichting Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds, Stichting Mundo Crastino Meliori, Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot, Stichting Zabawas, Van der Mandele Stichting