Willem van Walderveen

Cyrano

Jeroen Spitzenberger e.a.
wo 26 mrt - do 27 mrt
wo 26 mrt 2025
-
do 27 mrt 2025

Jeroen Spitzenberger speelt Cyrano, zijn droomrol. Het iconische liefdesverhaal van Cyrano de Bergerac is een tragikomische klassieker, nu in een gloednieuwe bewerking met fonkelende poëzie, livemuziek en een flinke dosis humor.

Wie gaat er vandoor met de prachtige Roxanne? Cyrano met zijn onbegrensde liefde en charismatische persoonlijkheid óf Christian met zijn grote hart en schoonheid? Dit tijdloze verhaal over liefde en zelfbeeld en de druk van de maatschappij is een klassieker die je gezien móet hebben.

Over Cyrano

In deze indrukwekkende versie van Cyrano, met een 11-koppige topcast van acteurs en muzikanten, ontstaat er een spannende liefdesdriehoek waarin de personages steeds het gevoel hebben tekort te schieten. Cyrano, de charmante en eigenzinnige meesterdichter verbergt zijn liefde voor Roxanne (Shelley Bos) vanwege zijn opvallend lelijke neus. Hij smeedt echter een plan om de knappe Christian (Keanu Visscher) te laten schitteren in de strijd om Roxanne's hart. Daar waar Cyrano last heeft van zijn lelijkheid, is het bij Christian en Roxanne juist de schoonheid die in de weg lijkt te zitten.

Toegankelijk voor doven en slechthorenden

Deze voorstelling maken we op woensdag 26 maart toegankelijk voor doven en slechthorenden schrijftolken. Wil je gebruikmaken van deze faciliteiten? Reserveer dan via de betreffende link in het overzicht met de speeldata.

Wil je meer weten over onze toegankelijke voorstellingen? Kijk op www.hnt.nl/onbeperkt.

Cyrano is mijn droomrol. Een tragikomische strijd over gezien en gehoord worden in de liefde. Met taal en verbeelding als wapen en voor de zekerheid het zwaard achter de hand.

Jeroen Spitzenberger

Credits

producent Bos Theaterproducties / Inge Bos | regie Jasper Verheugd | bewerking Jibbe Willems | spel Jeroen Spitzenberger, Shelley Bos, Keanu Visscher, Rian Gerritsen, Rein Hofman, Finn Poncin, Sem Konijn, Inonge Jante Stekelenburg, Julie-Anne Sikkens, Daan Karstens | muziek Fons Merkies | decor en kostuumontwerp Joris van Veldhoven | lichtontwerp Bart van den Heuvel | technisch producent Tom Vollebregt - Events Light