Theateravond Dirk De Wachter

Over troost en een betekenisvol leven
Haagsch College
wo 22 nov - 20:15
wo 22 nov 2023
20:15
  • wo 22 nov 2023
    20:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote zaal

Een leven lang hielp de bekende Vlaamse psychiater Dirk De Wachter mensen met grote tegenslag in het leven. Maar als het noodlot bij hemzelf toeslaat, wordt hij hard geconfronteerd met de vraag wat ons leven betekenis geeft. Wat biedt troost en geeft moed als de dood je recht in de ogen aankijkt? In een avond vol kunst, filosofie en de troost van muziek laat De Wachter zien hoe schoonheid ons kan helpen op het kronkelige pad naar het goede leven.

 

Kom je voorafgaand aan deze voorstelling dineren in ons restaurant? Een reservering maak je gemakkelijk in het bestelproces van je kaartje. Het menu kan je hier bekijken.

In gesprek met Dirk De Wachter deelt de psychiater zijn inzichten uit tientallen jaren ervaring in de spreekkamer en uit zijn eigen worsteling met een levensbedreigende ziekte. Waarom kunnen we de zin van ons eigen leven volgens hem alleen vinden in de relatie met de ander? En wat kunnen we doen tegen psychisch lijden in een samenleving waarin eenzaamheid een groeiend probleem is?

De avond wordt gepresenteerd door Annette van Soest, presentator en journalist voor o.a. Haagsch College en Follow the Money. Dit is een programma van Haagsch College.

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven. Hij is auteur van meerdere boeken, waaronder zijn meest recente Vertroostingen.

Dirk de Wachter