Moon Saris

Heel

Laura van Dolron
di 5 mrt en wo 6 mrt
di 5 mrt 2024
en
wo 6 mrt 2024

De nieuwe van Laura van Dolron maakt de (dis)balans op van een roerige tijd. En roept krachtig op tot zachtheid.

Laura van Dolron is stand-up filosoof, zinvinder en voorganger. Haar nieuwe voorstelling Heel weerspiegelt de turbulentie van deze tijd, met thema's als politieke verschuivingen en brandende kwesties zoals Gaza en de verkiezingsuitslag. Heel is geen conventionele vertoning, maar eerder een intens pleidooi voor een wereld in opschudding.

Na haar hartverscheurende stuk Geen Verhaal en de hartverwarmende romcom De Uitnodiging, is het nu tijd om haar blik weer op de wereld te richten. Van Dolron, bekend om haar radicale eerlijkheid en grensverleggende benadering, deelt haar kijk op de afgelopen maanden met het publiek als favoriete tegenspeler. Zij maakt geen voorstelling, maar een voorstel voor een betere wereld. Een oproep om voor onze aarde te zorgen, maar ook voor onszelf en om het vuren te staken op alle fronten.

Van Dolron deelt openhartig haar gedachten over onze perceptie van onszelf en de wereld en spoort aan tot moedig spreken en deemoedig zwijgen, zelfs als dat oncomfortabel en complex is. Heel gaat over je uitspreken, ook al is dat heel angstaanjagend, heel uitdagend en heel verwarrend.

Wie ben ik om iets te zeggen over de wereldproblemen, vraag ik me soms af. Maar wie ben ik als ik zwijg, iemand die ik niet wil zijn.

Laura van Dolron

In de media

DE VOLKSKRANT ★★★★
"Van Dolron onderzoekt een vorm van liefde die de romantische overstijgt en waar misschien wel meer behoefte aan is dan ooit: naastenliefde. Daarvoor is nodig: engagement, vergevingsgezindheid, (prille) zelfliefde, de moed om te rouwen en niet terug te deinzen als iets complex of intens wordt."

THEATERKRANT - Keuze van de criticus
"Hoe persoonlijk al haar materiaal ook is, er is ook altijd die activistische toon. Het hoofd van Van Dolron kent geen schotten, voortdurend worden bruggetjes gelegd tussen de realiteit in de theaterzaal, haar privé en de wereld."

Over De Uitnoding
NRC ★★★★★
"Van Dolron is een natuurkracht die de wereld zacht maakt, met haar helende, nuchtere woorden en haar positieve blik op de wereld."

Over Laura van Dolron

Van Dolron creëerde haar eigen genre, stand-up philosophy. Ze wil niet spelen maar helen, niet doen alsof, niet meer praten tegen maar met een publiek. Van Dolron opent haar hart en zegt wat we niet durven zeggen. De theaterzaal wordt een plek waar mensen samenkomen om zichzelf in de ogen te kijken: eerlijk, open en met liefde in plaats van angst. Alle maskers af.

Credits

Van en met Laura van Dolron