ALL MEN MUST DIE

Stichting Studio Bartels | Via Rudolphi Producties
za 23 sep - 20:30
za 23 sep 2023
20:30
  • za 23 sep 2023
    20:30
    Zaal 3, Den Haag
    De Constant Rebecqueplein 20A

Moeten alle mannen écht dood? Kun je geweld bestrijden met geweld? Is destructie noodzakelijk om tot het broodnodige nieuwe geluid te komen? Eet elke revolutie haar eigen kinderen op? 

Mothers of Art is een tienluik waarin Bartels nieuw licht op vrouwelijke, onderbelichte kunstenaars schijnt. Kunstenaars op wiens schouders Bartels werk staat. De eerste twee delen gingen over Leonora Carrington en Irma Stern (Fringe Award 2022). In het derde deel, ALL MEN MUST DIE word je meegenomen in het leven en werk van de woedende, zoekende en activistische Valerie Solanas.

Kunstenaar en schrijver Valerie Solanas stelt zich in haar radicaal-feministische manifest uit 1968 S.C.U.M. (Society for Cutting Up Men) een wereld zonder mannen voor. Was ze ironisch of was het haar bittere ernst? En is dit een manifest dat we een podium moeten geven? Eva Bartels neemt deze vragen mee en spiegelt het manifest uit de jaren ‘60 aan de huidige tijd. Ze herschrijft de tekst tot een S.C.U.M. 2.0. Verwacht een anarchistische én verbindende voorstelling in een wereld voorbij het patriarchaat.

Over Eva Bartels & ALL MEN MUST DIE

Eva Bartels (interdisciplinair kunstenaar) maakt expressief, interdisciplinair en onderzoekend theater waarin ze zichzelf en de wereld kritisch onder de loep neemt en niet bang is zichzelf publiekelijk in eigen voet te schieten. Haar voorstellingen zijn afspiegelingen van haar onderzoeksproces en haar zoektocht om samen nieuwe horizonten te vinden. Via verschillende media, waaronder beeldende kunst, theater, media, journalistiek, en persoonlijke verhalen vindt ze meerdere invalshoeken op hetzelfde thema. 
 
Voor ALL MEN MUST DIE werkt Bartels met een groep jonge feministen+ samen, om een protestlied te schrijven in een workshop onder leiding van kunstenaar Alexandra Duvekot. Op deze manier worden zij betrokken bij dit werk. Onder feministen+ valt iederéén die zich afzet tegen het patriarchaat.
 
Met haar team, bestaande uit regisseur Silke van Kamp, schrijver/dramaturg Han van Wieringen en artistiek onderzoeker Carly Everaert, geeft Bartels het podium aan Valerie Solanas. Binnen De Vrije Ruimte van Via Rudolphi Producties onderzoekt ze dit derde deel in haar tienluik, met als doel om niet één antwoord te vinden, maar tot de juiste vragen te komen.

Credits

Concept, spel en tekst Eva Bartels | Concept en tekst Han van Wieringen | Regie Silke van Kamp | Visuele vormgeving Carly Everaert

Een coproductie van Stichting Studio Bartels en Via Rudolphi Producties, geproduceerd in de context van De Vrije Ruimte