Isabel Sanchez Olid, Bjorn Frins

BV Vastgoed

Toneelgroep Maastricht
do 8 mei en vr 9 mei
do 8 mei 2025
en
vr 9 mei 2025

Op het makelaarskantoor BV Vastgoed worden de medewerkers door de directie onderworpen aan een verkoopwedstrijd. De twee beste verkopers krijgen een bonus, de rest wordt ontslagen. Dit zorgt ervoor dat er een strijd ontstaat waarin alleen de sterkste overleeft. Je ziet o.a. Mark Rietman, Wendell Jaspers en Hanna Arendzen op het toneel. 

Toneelgroep Maastricht brengt met BV Vastgoed een hedendaagse bewerking van David Mamet’s verfilmde klassieker Glengarry Glen Ross. Michel Sluysmans regisseert deze zwarte komedie waarin mensen wanhopig strijden voor hun baan en bestaan in een wereld die draait om geld. Jibbe Willems maakt een gloednieuwe vertaling.

In scherpe, geestige dialogen schetst Mamet een wanhopige arena van mensen die worden gedwongen winnaars te zijn ten koste van verliezers. Het toneelstuk werd bekroond met de Pulitzer Prize en ontving lovende recensies.

Credits

Met Mark Rietman, Wendell Jaspers, Hanna Arendzen, Myrthe Huber, Rogier in ’t Hout, Ozan Aydogan, Paul Slangen/Michel Sluysmans | Tekst David Mamet | vertaald door Jibbe Willems  | Regie Michel Sluysmans