Lieve Vrienden, Familie, Genodigden

Theater Bellevue | Theater Oostpool
wo 8 nov - 20:15
wo 8 nov 2023
20:15
  • wo 8 nov 2023
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven. De waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. 

Drie jaar geleden zakten Jan Hulst en Daan Heerma van Voss eens door. De jenever vloeide, de ernst nam toe. Ze spraken over de zaken waar het echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven. Hulst vertelde hem over de dood van zijn moeder. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven maar ook een van de meest dierbare .

Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol. Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst antwoordde daarop: "doe jij dat lekker". Zo geschiedde. Het is een unieke, intieme samenwerking. Een toneelstuk over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft, en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen. 

Credits

tekst Daan Heerma van Voss | regie Jan Hulst | spel Thomas Höppener, Tim Linde, Jolanda van den Berg, Jessie Holtkamp | decor en kostuum Zazie Stevens | lichtontwerp Bart van der Heuvel 

Lieve Vrienden, Familie, Genodigden is een coproductie van Theater Bellevue en Theater Oostpool.