Herman

Stefan de Walle en Eva Van der Gucht e.a.
zo 11 feb - do 23 mei
zo 11 feb 2024
-
do 23 mei 2024

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. En ondanks, of liever nog dankzij, alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Hij stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit.  Herman is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Gespeeld door topacteurs Stefan de Walle en Eva Van der Gucht. 
  

Het stuk vertelt het coming-of-age verhaal van een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree. Als getrouwde vader van twee volwassen kinderen leidt hij een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden. Wie is Herman zonder haar? En hoe struikelt hij door het leven als onwennige vader én als zoon van een moeder die langzaam de grip op de werkelijkheid verliest? In het stuk zet Eva van der Gucht meerdere rollen neer. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. Stefan en Eva zullen worden bijgestaan door twee jonge acteurs.  
   

Over de acteurs

Stefan de Walle is bij het grote publiek bekend door de rol van zoon Kees in Flodder, speelfilm De Marathon en sinds 2011 draagt hij de rol van de landelijke Sinterklaas, als opvolger van Bram van der Vlugt. In 2022 was hij te zien in de Omroep Max serie Tweede Hans.   

Eva van der Gucht is te zien in de serie Oogappels van BNNVARA. Eerder zat zij ook in Wie is de Mol?! en De Vloer Op, waarin zij samen met Stefan regelmatig speelde.  

Credits

met Stefan de Walle en Eva van der Gucht e.a. | regie Peter de Baan  | script Peter de Baan en Bart van den Donker | naar het boek van Marc van Bree | producent Senf Producties